Finalni meč Sarajeva i Borca igra se bez prisustva publike

Bez navijača u Zenici

Finalni meč Sarajeva i Borca igra se bez prisustva publike

E. Čaušević

Finale Kupa Bosne i Hercegovine igra se sutra u Zenici, a sastaju se Sarajevo i Borac.

Finalna utakmica Kupa naše zemlje igra se u Trening centru Nogometnog saveza BiH. Prvobitno je planirano da se meč odigra 27. maja, ali je na kraju odlučeno da će se igrati dan ranije u 17 sati.

U finalu ovog takmičenja nalaze se Sarajevo i Borac koji su se ove sezone borili i za titulu prvaka naše zemlje.

Na kraju titulu prvaka osvojio je Borac jedno kolo prije kraja, a banjalučki tim sutra će imati priliku da dođe do duple krune.

Međutim, jasno je da će i ekipa Sarajeva dati maksimum kako bi osvojili Kup i sezonu završili s jednim peharom iako su i oni ciljali i ove sezone duplu krunu.

Sigurno je da nas sutra očekuje veoma uzbudljiva utakmica koja će se u Trening centru NSBiH igrati pred praznim tribinama.

Oglasi

Naime, odlučeno je da sutra navijačima neće biti dozvoljen ulazak na tribinu iako su ublažene mjere u cijeloj državi.

Podsjećamo, ekipa Sarajeva je na putu do finala Kupa BiH izbacila Radnički Lukavac, Krupu, Zrinjski i Tuzla City. S druge strane, Borac je do finala došao nakon pobjeda u mečevima protiv Travnika, Rudara iz Kaknja, Širokog Brijega i Klisa iz Buturović Polja.

Bordo timu će to bili jubilano deseto finale Kupa te će imati priliku da po sedmi put u klupskoj historiji osvoji ovo takmičenje čime bi postao apslutni rekorder bh. fudbala.

S druge strane, Borac će po treći put igrati finale. U prvom, već spomenutom, bila je bolja Modriča, dok je ono drugo iz 2010. godine možda i najbolje u historiji kada je poslije dvije sjajne utakmice savladan Željezničar.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pobjednik Kupa BiH dobija prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo. Finalistima Kupa BiH pripada novčana nagrada, a podijelit će 50.000 KM. Pobjednik će dobiti 30.000, a finalisti 20.000.

Igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba-pobjednika dobivaju 45 zlatnih medalja, a igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba drugog finaliste 45 srebrenih medalja. To je propisano članom 17. propozicija za Kup takmičenje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
A u BL moze 4000-5000 gledalaca ? Nidje veze
15 1
user1590487551
Sta je Vico strah te da ti navijaci Sarajeva ne bih ****li majku. Kako ste odvratni majku vam ****m
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi