Dogovoreni sporazumni raskidi saradnje između Olimpika i 23 igrača

Raspušten cijeli tim

Dogovoreni sporazumni raskidi saradnje između Olimpika i 23 igrača

Edmir Škorić

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio je da je dogovoren sporazumni raskid čak 23 igrača i FK Olimpik.

Olimpik je istupio iz Premijer lige BiH, pa se dosta igrača ovog tima našlo u nezavidnoj poziciji, posebno jer su imali važeće ugovore.

Na kraju, kako je objavio Sindikat profesionalnih fudbalera, 23 igrača su sporazumno raskinula ugovore s Olimpicom a još četiri igrača su bili članovi prvog tima.

Sporazumni raskidi saradnje sa 23 igrača dogovoreni su na pune iznose njihovih dugovanja, a ova organizacija pronašla je načina kako da osigura isplatu potraživanja igračima, što bi trebalo da se realizuje u nadolazećim mjesecima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači sada postaju slobodni u potrazi za novim angažmanima, a Sindikat profesioanlnih fudbalera u BiH ističe korektan odnos rukovodstva Olimpika u ovom zahtjevnom procesu zbrinjavanja statusa i papirologije za veliki broj igrača.

Top Komentari

Mackintosh
Tako. Neces da igras, dovodis u pitanje regularnost - haj u najnizi rang. Svaka cast savezu. A budale su mogle ostat u ligi i zavrsit ispred Radnika da se nisu inatili. Neregularno usli u PL BiH namjestajuc gomilu utakmica, neregularno i okoncali natjecanje u PL BiH. Najnizi rang i kapak!
3 14
tuanzebe
Očito da je olimpic izasao iz lige zbog financija ,dodatna izvlakusa je bilo suđenje
5 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi