Mušija: Ogorčen sam na sistem, a sretan ako ne budem igrao ligu ovakvu kakva jeste

Mladost i definitivno bez licence

Mušija: Ogorčen sam na sistem, a sretan ako ne budem igrao ligu ovakvu kakva jeste

A. Čaušević

Izvršni odbor FS BiH je potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje klubova kojom se Mladosti iz Doboja kod Kaknja ne izdaje licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2020/21. 

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti, je kazao kako uopšte nije iznenađenjem ishodom današnje sjednice fudbalske vlade BiH.

"To nije bila žalba, to je bio zahtjev utvrđivanja zakonitosti odluke Drugostepene komisije, jer mi na ovu odluku nismo imali pravo žalbe jer je u pitanju konačna odluka i na nju se nema pravo žalbe", rekao nam je Mušija te nastavio:

"Ovaj stav je sasvim očekivan jer ti koji su naredili su apsolutno stali iza ljud koji su donijeli odluku, odluka nije donesena po zakonima, po statutu i pravilniku. Nastavljamo pravnu bitku, nema tu puno mudrosti..."

Ističe da je Mladost kao klub uradila što je u njenim rukama te da će daljnu pravnu borbu nastaviti angažovani advokati.

Oglasi

"Mladost je svoje završila za dalje će se pobaviti pravna služba, imamo advokate koji će to raditi", govori Mušija koji kako kaže nema namjeru odustati.

"S jedne strane sam razočaran i ogorčen na sistem, a s druge strane sam sretan ako ne budem morao igrati ligu ovakva kakva jeste."

Mnoge zanima šta će dalje biti s klubom iz Doboja kod Kaknja. Upitano je da li će u Prvu ligu FBiH ili će krenuti iz najnižeg stepena takmičenja, u ovom slučaju Lige ZDK

"To ćemo vidjeti, vidim lešinari već kruže oko kluba, kupe igrače...", kazao nam je Mušija.

Kako neslužbeno saznajemo 12 članova IO NSBiH bilo je protiv žalbe Mladosti, za su bili Azmir Husić i Muris Jabandžić, a jedan suzdržan na glasanju (Midhat Sarajčić).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, u martu ove godine izabrani su novi članovi Izvršnog odbora NSBiH, a njihov mandat trajat će naredne četiri godine.

U IO NSBiH nalaze se: Azmir Husić (Tuzlanski kanton), Midhat Sarajčić (Srednjobosanski kanton), Muris Jabandžić (Zeničko-dobojski kanton), Muhidin Raščić (Bosansko-podrinjski kanton), Irfan Durić (Unsko-sanski kanton), Fuad Čolpa (Kanton Sarajevo), Ivan Beus (Hercegovačko-neretvanska županija), Dragan Soldo (Zapadno-hercegovačka županija), Ivan Perić (Kanton 10), Ivo Ivkić (Posavski kanton), Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Vico Zeljković (svi FSRS).

Top Komentari

Mackintosh
Musija lopove, sikter u nizi rang smokljane
3 51
Taceoni
Pazi imena u savezu sve proslavljeni asovi fudbala???????
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi