Sve je izvjesnije odustajanje FK Krupa od Premijer lige BiH

Finansijski problemi u timu sa Vrbasa

Sve je izvjesnije odustajanje FK Krupa od Premijer lige BiH · Saznajemo

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe izborili su se za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni.

Ekipa koju sa klupe predvodi mladi stručnjak Vladimir Ilić je odličnom završnicom sezone ostala u društvu najboljih bh. timova, no učešće u novoj sezoni Premijer lige ovog kluba je dovedeno u pitanje.

Kako SportSport.ba saznaje, Krupa razmatra odustajanje od takmičenja u Premijer ligi BiH i naredne sezone bi mogla igrati Prvu ligu Republike Srpske. Razlog ovakvog mogućeg raspleta su finansije.

Braća Ilić, koja vode brigu oko kluba, ne mogu bez pomoći državnih i entitetskih organa finansirati klub i lako bi se moglo desiti da Krupa ne bude član Premijer lige BiH u narednoj sezoni.

Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u narednih nekoliko dana, ali za sada je nastup ovog tima u društvu najboljih timova BiH pod velikim upitnikom.

Ukoliko se zaista obistine najave o odustajanju Krupe od Premijer lige, postavlja se pitanje ko će igrati u elitnom rangu umjesto njih.

Oglasi

To bi sasvim sigurno stvorilo problem i NSBiH koji se polako priprema za novu sezonu.

U četvrtak žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige

Bh. premijerligaši lagano počinju pripreme za novu sezonu u najjačem rangu bh. fudbala.

Minula sezona u Premijer ligi BiH završena je prije dvije sedmice, a klubovi i igrači nisu imali mnogo vremena za odmor.

Pripreme za novu sezonu pojedini klubovi već su počeli, a u narednim danima očekuje se da će i ostale ekipe izvršiti prozivke.

Kao što je poznato nova sezona Premijer lige naše zemlje počinje 17. jula, a prije toga će Borac, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg imati nastupe u evropskim takmičenjima.

U prošloj sezoni iz Premijer lige BiH ispali su Olimpik i Mladost, dok su povratak u najjači rang uspjeli da izbore Posušje i Rudar iz Prijedora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, odlučeno je da će se narednog četvrtka (17. juni) u Sarajevu u 12 sati održati i žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige.

To znači da ćemo tada saznati raspored za narednu sezonu u najjačem rangu bh. fudbala, a vidjet ćemo hoće li tamo biti ekipe Krupe.

Top Komentari

starmac
I šta će mo sad.Kaznit klub zato što neispunjava uslov i manipuliše ulaskom drugog u ligu a samim tim omogućio BORCU da uzme 9 bodova od istog.
18 0
ghast0
Pa liga da bude samo Borac i Sarajevo hahahah
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi