Neuništivi Novak: Tsitsipas vodio 0:2 u setovima, Đoković na kraju osvojio Roland Garros
FOTO: EPA

Teniser iz Srbije stigao do 19. Grand slam titule u karijeri

Neuništivi Novak: Tsitsipas vodio 0:2 u setovima, Đoković na kraju osvojio Roland Garros

Haris Zilić

Teniser iz Srbije Novak Đoković u finalu drugog Grand slama sezone Roland Garrosa savladao je Stefanosa Tsitsipasa iz Grčke sa 3:2 nakon više od četiri sata tenisa.

Za Đokovića je ovo bila 19. Grand slam ttitula do koje je došao još jednim nevjerovatnim preokretom.

Prvi set ponudo je sjajan tenis i veliku dramu. Otišlo se u tie break, gdje je također viđena drama. Odlučila je razlika gdje je slavio Tsitsipas sa 6:8 i dobio prvi set sa 6:7.

U drugom setu Grk je igrao fantastičan tenis. Đoković nije bio na nivou, a to je Tsitsipas koristio u svakom poenu i slavio sa 2:6 za vodstvo od 0:2 u setovima.

U trećem setu Đoković je proigrao. Poveo je sa 4:1 držao konce igre u svojim rukama, što je rezultiralo na kraju seta trijumfom od 6:3 i prvi reket svijeta je smanjio prednost Tsitsipasa u setovima na 1:2.

U četvrtom setu furiozan start Đokovića, koji je poveo sa 4:0, a set priveo kraju sa ubjedljivih 6:2 za poravnanje u setovima na 2:2.

Početak petog odlučujućeg seta donosi brejk Đokovića, koji je odmah okrenuo tok igre na svoju stranu i u taj ritam zadržao do kraja seta koji je priveo u svoju korist sa 6:4 za ukpunih 3:2 i 19. Grand slam titulu u karijeri do koje je došao nakon još jednog nevjerovatnog preokreta.

Novak Đoković - Stefanos Tsitsipas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Top Komentari

Vienner
Stimaljka kladionicarska mafija
5 16
Sierra_Leone1946
Nolee majstoreee
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi