Mostar slavi pobjedu Vatrenih

Hrvatska izborila plasman u nokaut fazu EURO-a

Mostar slavi pobjedu Vatrenih

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske trijumfom protiv Škotske od 3:1 izborila je plasman u nokaut fazu EURO-a.

Vatreni su odigrali vrlo dobar meč, a po završetku istog nastupilo je veliko slavlje igrača i navijača.

Trijumf Vatrenih slavio se i na ulicama Mostara, a mi vam odnosimo dio atmosfere sa ulica hercegovačkog grada.

Vatreni zablistali u punom sjaju i nokautirali Škote u Glasgowu!

Utakmica je ovo koja je nosila dosta pritiska s obzirom da je trijumf i jednoj i drugoj reprezentaciji bio neophodan za prolazak, dok bi remi eliminisao i Hrvatsku i Škotsku.

Vatreni su od prve minute imali posjed lopte i pitali su se za sve na terenu. Kao plod te igre stigao je i gol u 17. minuti.

Juranović je centrirao, a sjajnim skokom loptu je glavom Perišić spusio za Vlašića, koji iz prve šutira i pogađa mrežu Marshalla.

Oglasi

To je bio gol koji je sasjekao ionako bezidejne Škote koji se nisu znali izvući iz šoka. Sa druge strane, Hrvati su nastavili sa dominacijom, ali su upravo u tim trenucima kapitulirali.

Škotska je došla do gola iz prve prave prilike. Do lopte je nakon velike smušenosti pred golom Hrvata došao Callum McGregor koji je bez puno razmišljanja šutirao i pogodio mrežu Livakovića za 1:1!

I u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim. Luka Modrić je po ko zna koji put dokazao svoju klasu.

Veznjak Reala je primio loptu na nekih 20 metara nakon pasa Kovačića i iz prve vanjskom šutirao. Marshall je još jednom bio nemoćan za novo vodstvo viceprvaka svijeta!

Hrvati nisu dozvolili Škotima da se još jednom vrate iz šoka, jer su golom danas sjajnog Perišića potvrdili da su ipak bolji tim od svog rivala i tako se plasirali u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Tamo će tim Zlatka Dalića igrati sa drugoplasiranim timom iz grupe E u kojoj igraju Španija, Švedska, Poljska i Slovačka. U toj grupi trenutno je drugoplasirana reprezentacija Slovačke.

EURO, 3. kolo

Hrvatska - Škotska 3:1 (Vlašić 17', Modrić 62', Perišić 77'; McGregor 42')

Top Komentari

Zgembic
Gamad skutorska
16 8
jassony
Samo im praljkovace dodajte pa da i mi slavimo, sjeme im se uzp-ovsko zatrlo
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi