Donirao 450.000 funti za izgradnju bolnice, pa po selu s komšijama išao u potragu za mangom

Sadio Mane ima ogromno srce

Donirao 450.000 funti za izgradnju bolnice, pa po selu s komšijama išao u potragu za mangom

Endin Čaušević

Fudbaler Liverpoola, Sadio Mane, odlučio je provesti svoj odmor u rodnom Senegalu.

Mane je poznat kao veoma skroman igrač koji ne voli trošiti novac na neke luksuzne stvari, te mu je najvažnije da što više pomaže svom narodu u Senegalu kojem je pomoć itekako potrebna.

I ovog ljeta Mane nije želio da ide na odmor na neke egzotične destinacije i odlučio je da se vrati u Senegal.

Po povratku u svoju domovinu sastao se prvo s predsjednikom Senegala, Mackyjem Stallom, i odlučio je da želi pokrenuti izgradnju bolnice u kojoj će svi građani ove zemlje moći dobiti potrebnu pomoć.

Mediji u Senegalu jučer su objavili da je Mane i zvanično donirao čak 450.000 funti kako bi počela izgradnja bolnice u njegovom rodnom gradu Bambaliju.

[twitter]https://twitter.com/NuhuAdams_/status/1406617984165109771[/twitter]

Oglasi

Pored Bambalija plan je da ova bolnica bude na korištenju i za 34 sela koji se nalaze u blizini ovog grada čime će se zaista pokriti veliki broj stanovništva u ovom području Senegala.

Mane je rekao da će do kraja odmora boraviti u Bambaliju sa svojom porodicom i prijateljima i jednostavno ne prestaje oduševljavati sa svojim potezima.

Naime, na drušvenim mrežama pojavile su se fotografija kako Mane jede mango, a on je pomogao ljudima iz svog sela u potrazi za mangom i cijeli dan je proveo s njima što je zaista za svaku pohvalu.

I ovaj detalj najbolje pokazuje o kakvom čovjek se radi i da zaista svi trebamo pomagati onima kojima je pomoć potrebna, naravno onoliko koliko možemo.

Mane je imao veoma teško djetinjstvo u Senegalu i zbog toga je naučio kako se treba ponašati kada jednog dana bude imao veliku sumu novca, te je poručio da njemu nije potrebno da kupuje Ferrarije ili avione i pokazuje koliko je bogat.

"Bio sam gladan. Igrao sam bos. Šta će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim."

"Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelivoma Senegala kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji", rekao je Mane jednom prilikom.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
O ovakvim stvarima se treba pisati, a ne o starletama i ostalim droljama
17 0
starmac
Pa svaka ti čast.Dao ALLAH da imaš još više nego što imaju drugi igrči svijeta a nedaju ni banke ili se ohole sa tim parama.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi