Novi skandal u Tokiju: Još jedan takmičar odbio da se bori protiv Izraelca

Sudanac se nije pojavio

Novi skandal u Tokiju: Još jedan takmičar odbio da se bori protiv Izraelca

E. Škorić

Po drugi put se na Olimpijskim igrama u Tokiju dešava izraelskom džudisti Toharu Butbulu da rivali neće s njim da se bore.

Mohamed Abdalrasool iz Sudana drugi je takmičar koji je odbio da se bori protiv Butbula. Prvi je to napravio Alžirac Fethi Nourine prije nekoliko dana. Nourine je nedavno odbio borbu protiv Tohara Butbula iz Izraela uz riječi:

"Naporno smo radili kako bismo se kvalifikovali za Olimpijske igre, ali palestinska je stvar veća od svega toga".

Podržao ga je i njegov trener Amar Ben Yaklif, koji je kazao da su on i njegov borac donijeli ispravnu odluku. Fethi je i 2019. godine napustio Svjetsko prvenstvo nakon što je također trebao da se bori sa spomenutim takmičarom iz Izraela.

Sada je Sudanac Abdalrasool propustio borbu protiv Butbula. Pojavio se ranije na vaganju, ali se nije pojavio u zakazano vrijeme za meč šesnaestine finala turnira u kategoriji do 73 kilograma.

Međunarodna džudo federacija nije službeno navela razlog zašto se Abdalrasool odlučio da se ne bori s Butbulom i ne odgovara na zahtjeve za komentar cijele situacije. Sudanski džudo savez također šuti.

Međunarodni olimpijski odbor je Alžircu zabranio nastupe na budućim Igrama, a čini seda će ista sudbina zadesiti i takmičara iz Sudana.

Top Komentari

King_Kenny
...podrska za ove momke,nije to nikakav skandal...skandal je sto se u Palestini ubijaju djeca vec 70 i kusur godina,a niko nista ne poduzima.
28 2
KviskoKvesic
Izraelac ce odnijet medalju bez ijedne borba a ove islamiste treba izbacit sa OI i SP jer se vidi da su zatucani njima je samo u glavi rat i učenje od kad se rodi da daju život za alaha budale zaostale
5 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi