Makedonci slave najveći sportski rezultat: Dejan Georgievski u finalu Olimpijskih igara
FOTO: EPA

Medalja ide u Sjevernu Makedoniju

Makedonci slave najveći sportski rezultat: Dejan Georgievski u finalu Olimpijskih igara

Haris Zilić

Sjeverna Mekdonija je u delirijumu, Dejan Georgijevski je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Pomenuti sportista je u taekwondou u kategoriji +80 kg stigao do finala, a za zlato će se boriti sa Vladislavom Larinom predstavnikom Ruskog olimpijskog komiteta.

Makedonci od nezavisnosti imaju samo jednu olimpijsku medalju, a osvojio je Magomed Ibargimov, kada je u hrvanju u kategoriji 85 kg osvojio bronzu na Igrama u Sidneyu 2000. godine.

Georgijevski je plasmanom u finale već napravio najveći uspjeh makedonskog sporta, a u Sjevernu Makedoniju dolazi zalto ili srebro sa Olimpijskih igara.

Georgievski je u osmini finala savladao Rafaela Castilla sa Kube rezultatom 8:11. U četvrtini finala je bio bolji od Seydou Gbanea iz Obale Slonovače sa 4:9, dok je u polufinalu savladao Kyo Don Ina iz Koreje sa 6:12.

Finalna borba na rasproedu je oko 16:30 po našem vremenu.

Top Komentari

Geneve
Kod nas sve nekakvi prvaci u borilackim vjestinama, prvak ovog, prvak onog, Tuka, ona Larisa Ceric, i onda dodju olimpijske igre i shvatis da su samo ublehe koje kukaju od drzave da bi dobili nesto, ne moze me niko ubijediti da S. Makedonija i Kosovo vise ulazu od nas.
6 0
Austinpowers
Bravo bosno zadnja rupo na sviralu
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi