Željezničar u problemima: Do kraja mjeseca isplatiti Memića, Šerbu i Erića ili suspenzija

Zasjedala Disciplinska komisija

Željezničar u problemima: Do kraja mjeseca isplatiti Memića, Šerbu i Erića ili suspenzija · Saznajemo

A. Beganović

Odražana je sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se između ostalog raspravljalo i o zahtjevu Almira Memića, Bakira Šerbe i Filipa Erića za isplatu dugovanja od strane Željezničara. Donesena je odluka da Plavi do kraja mjeseca moraju izmiriti svoje obaveze ili će u protivnom biti suspendovani. 

Fudbalski klub Željezničara od danas je u svojevrsnoj utrci sa vremenom. Naime, kao što je već poznato, Plavi su prošlu sezonu završili sa velikim dugovanjima, a tokom pauze su sa mnogim igračima prilikom raskida ugovora postigli dogovore o isplati dugovanja, no ne i sa članovima stručnog štaba.

Međutim, dogovor sa nekada prvim golmanom Filipom Erićem nije ispoštovan, pa se sadašnji golman Slobode obratio Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Disciplinska komisija je kako SportSport.ba saznaje "presudila" u njegovu korist te je Željezničaru naredila da do kraja mjeseca isplati dugovanja Eriću.

No, to nije sve, odnosno Savezu su se zbog dugovanja obratili i nekadašnji članovi stručnog štaba Almir Memić i Bakir Šerbo.

Kao i u slučaju Filipa Erića, Disciplinska komisija je "presudila" u njihovu korist i naredila je Željezničaru da im do kraja mjeseca isplati dugovanja.

Ukoliko to ne uradi ili ukoliko ne postigne novi dogovor sa Memićem, Šerbom i Erićem, Željezničar će biti suspendovan i nakon 31. avgusta neće moći igrati utakmice.

Dodajmo i da su na prošloj sjednici članovi Disciplinske komisije donijeli odluke da Radnik iz Bijeljine do 18. avgusta mora isplatiti dugovanja svom nekadašnjem šefu struke Slavku Petroviću i bivšem napadaču Seidu Zukiću.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blukalr
I moj Zeljkane kad izronis iz ovog pepela nikad ne dovodi nekog osima,serbu i ekipu. Vise bole memic i serbo nego 100 erica.
45 0
borobetmen
Koga boli ***** za zeljeznicarom
14 37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi