Golijada na Tušnju, Tuzla City na vrhu s maksimalnim učinkom!

Musemićev tim sve bolji

Golijada na Tušnju, Tuzla City na vrhu s maksimalnim učinkom!

Edmir Škorić

Nogometaši Tuzla Cityja ugostili su Posušje večeras u meču petog kola Premijer lige te su ostvarili sigurnu pobjedu rezultatom 4:1.

Tuzlaci su sjajno otvorili sezonu, te su upisali četiri pobjede, a još imaju da odigraju zaostali meč protiv Borca iz Banjaluke. S 12 bodova sastav Husrefa Musemića barem će na neko vrijeme zasjesti na čelo tabele.

Od početka incijativa domaćina koji je želio što prije da slomi otpor gostiju iz Hercegovine. Uspjeli su u tome jer je već u 10. minuti Nukić ubacio, a Džafić pogodio za 1:0.

Samo pet minuta kasnije, na Tušnju je bilo 2:0. Džafić poslije gola piše i asistenciju, a Čeliković glavom loptu plasira u mrežu nemoćnog Galića.

U 26. minuti razigrani Džafić pogađa prečku, a do kraja prvog dijela šansu je imao i Mehidić, no Galić dobro interveniše. Jedinu priliku gosti su imali preko Krište krajem prvog dijela.

U drugom dijelu Tuzlaci su "sakrili loptu", mirno držali svoju prednost, te nisu dozvoljavali gostiam iz Posušja da se vrate u meč.

Oglasi

Sve je bilo riješeno u 64. minuti, kada se i treći put zatresla mreža gostiju. Iskusni Sulejman Krpić riješio je sve dileme oko pobjednika svojim novim golom u Premijer ligi.

Utješni gol gosti iz Posušja postigli su u 85. minuti, kada je Lučić pogodio s bijele tačke. Prije toga domaći tim je imao dvije dobre šanse, ali je Galić sjajno odbranio nakon udarca Nukića, a nakon toga je Doffo pogodio prečku udarcem iz velike udaljenosti.

Ipak, Posušaci su još jednom kapitulirali i to u posljednjim sekundama, kada je Džafić postigao novi gol za konačnih 4:1.

U narednom kolu Tuzla City će u derbiju gostovati ekipi Zrinjskog u Mostaru, dok će Posušje nove bodove spasa tražiti u Trebinju kod Leotara. Posušje je poslije tri uvodna poraza, u prošlom kolu iznenadilo protiv Borca pobijedivši ga s 1:0.

Tuzla City - Posušje 4:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Brajlović, Nukić, Gavrić, Krpić, Džafić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Doffo, Morris, Mešinović.

Posušje: Galić, Ljubić, Barišić, Landeka, Leko, Begić, Krišto, Božić, Lučić, Vukoja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ovakvog Husrefa otjerati sa Koseva, neshvatljivo :(((
22 9
Rajvosa2019
TC odlicno startala u sezonu , Husref je dobro slozio kockice
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi