Uzunović novi predsjednik, Hasić ostaje u Veležu?

Zamijenit će uloge

Uzunović novi predsjednik, Hasić ostaje u Veležu?

Edmir Škorić

U samom vrhu rukovodstva Fudbalskog kluba Velež dolazi do promjena.

Kasno sinoć nakon poraza od Slobode na svom stadionu, Velež je izdao saopštenje u kojem je navedeno da Šemsudin Hasić više neće biti predsjednik kluba.

Hasić je predsjednik Veleža bio od 2016. godine. Pod njegovim rukovodstvom Rođeni su se vratili u Premijer ligu, a nakon toga i nakon tri desetljeća izborio Evropu.

Kao razlog njegovog odlaska sa mjesta predsjednika se uglavnom navodi ponašanje neodgovornih pojedinaca iz reda najvjernijih navijača Veleža, Red Armyja, koji su ubacivali pirotehniku u teren.

Velež tek treba da dobije novog predsjednika, ali to bi po svim prilikama trebao da bude Nedim Uzunović, čovjek koji je uz Hasića zapravo i vodio Velež proteklih godina i koji je bio u Upravnom odboru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Hasića, pokretača novog i preporođenog Veleža, on neće obnašati funkciju predjednika, ali je spreman ostati u klubu i on će biti u budućnosti član Upravnog odbora.

Navijači Veleža bili su u panici nakon vijesti o odlasku Hasića, no sada ipak mogu odahnuti i čini se da će Rođeni nastaviti s dobrim radom bez obzira na nekoliko slabijih rezultata na početku ove sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
Ma mrs u drugu ligu smecari
8 27
KviskoKvesic
block123 trebaš ustat kad spominjes šestero struke prvake ove ****ne zemlje to tvoj vehhleš nikad nikad neće uspjet ni iko iz pl.vidim da si odgojen u šumi imaš šansu priključiti se TALIBANIMA pa se dole dokaži kod svog naroda bijedniče jedan
7 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi