Velež pobijedio na Pecari: Denis Zvonić junak Rođenih protiv Širokog Brijega

Gosti slavili sa 1:0

Velež pobijedio na Pecari: Denis Zvonić junak Rođenih protiv Širokog Brijega

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su na Pecari pobijedili Široki Brijeg sa 1:0 u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu šansu na utakmici imao je Velež i to u 12. minuti kada je Ovčina odlično šutirao, ali Miškić je krajnjim naporom snage uspio da zaustavi njegov udarac i spasi svoj gol.

Nakon toga igralo se većinom na sredini terena. Široki nije uspio da ozbiljnije zaprijeti Veležu, dok su gosti imali blagu incijativu.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 35. minuti kada je Velež došao do prednosti. Vehabović je centrirao, a Zvonić u maniru najboljih napadača glavom sjajno pogodio u nebranjeni dio mreže Širokog za 1:0.

Početkom drugog poluvremena prvi prijete gosti. Hasanović je pokušao s nekih 25 metara, ali to ide ravno u Miškića.

Osam minuta kasnije Radović je oštro ubacio za Brandaa koji je nekako zakačio loptu, no ona na kraju odlazi pored gola domaćeg tima.

Oglasi

Široki je uzvratio u 67. minuti. Topovski udarac Begića nekako je uspio da odbrani Bogdanović.

U 74. minuti veoma dobra šansa za Velež kada je udarac Georgijevića odlično zaustavio Miškić koji je ponovo spasio Široki. Deset minta kasnije odličan pokušaj Anđušića, ali stativa spašava domaće. Samo nekoliko minuta kasnije zicer za Zubanovića, ali ponovo nema gola.

Rođeni su do kraja utakmice uspjeli da sačuvaju svoju mrežu i slave sa 1:0 na teškom gostovanju u Širokom Brijegu i prekinu seriju od tri utakmice bez pobjede.

Velež se nakon ove pobjede nalazi na sedmoj poziciji sa sedam bodova koliko ima i Široki Brijeg koji je šesti na tabeli.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Široki Brijeg - Velež 0:1 (Zvonić 35')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Miškić, Obšivač, Grgić, Jurilj, Paponja, Brekalo, Begić, Jurić, Musa, Ikić, Vujinović.

Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević, Hasanović, Vehabović, Salčin, Džanković, Radovac.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezovac
Matić na respiratoru...
32 1
Matic
Puno njima ovo znaci kada pobijede selo vece od njihovog. A tek to sto su pobijedili u trenutku kada im je stranka zabranila da prate utakmice, to im je najvece.
4 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti