Jakirović: Vjerovatno smo mi "crvena krpa" svima

Zrinjski gostuje Posušju

Jakirović: Vjerovatno smo mi "crvena krpa" svima

Admin Čaušević

Zrinjski će niz dobrih rezultata nastojati nastaviti na Mokrom docu gdje popularni Plemići gostuju Posušju.

Mostarski klub je u dosadašnjem dijelu sezone igrao isključivo derbije, dok je utakmica protiv Posušja barem na papiru najlakša do sada, međutim to trenera Sergeja Jakirovića neće zavarati.

"Igramo protiv dobre ekipe koja je pokazala da može otkinuti bodove favoritima. Očekujem motiviranog domaćina kao i svaki put kada igraju u ligi protiv nas. Vjerovatno smo mi crvena krpa svima, to je dokaz da smo jedan od najboljih klubova u državi i da svi žele tvoj skalp. Želimo tri boda i nadam se da ćemo to uspjeti ostvariti."

Trener Plemića je iskazao da nema problema s igračkim kadrom.

"Stanje je dobro, imamo problema s virozama, kao i svi klubovi, svi su na dispoziciji. Igramo protiv Posušja koje ima četiri boda, ali ne igraju bunker, teže nadigravanju, trener Ćorić to dobro vodi. Moramo gledati sebe s pravim pristupom kao u derbijima do sada."

Istakao je da ima slatke brige zbog sastava, ali i napomenuo da je već standarizirao startnu postavu. Kao najveće prijetnje u sutrašnjem meču izdvojio je dvojicu Begića, Luku i Dominika te Davora Landeku, kapitena povratnika u Premijer ligu.

Oglasi

"Neće biti nimalo lako, ali više gledam svoju ekipu nego protivinka, ali kada smo mi na nivou, možemo pobijediti bilo gdje i bilo koga."

Bilo je nekoliko riječi o terenu stadiona Pod Bijelim brijegom.

"Možda nam ne paše naš teren, tu treniramo, pošto nemamo gdje, tereni na Koševu i Banjoj Luci su bili jako dobri, nadam se da i našu ideju možemo sprovesti. Na Bijeli brijeg dođu i ekipe koje igraju bunker pa to nije lako probiti."

Tokom sedmice u ekipu je stigao i Kerim Memija koji se nakon nekoliko godina vraća u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Doveli smo Kerima jer Josip Ćorluka nema alternativu, znam ga iz HNL-a gdje je igrao za Varaždin, procijenili smo da nam treba i sretni smo što je s nama."

Utakmica na stadionu Mokri Dolac igra se u nedjelju od 17 sati. Glavni sudija susreta je Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Igrali Europske utakmice protiv Trnja zato svi igraju tako protiv vas Hahahah . Bježi nosi vas Neretva , još malo i gašenje mitomani
3 14
block123
A ono njihovo mitomanski , nema šta . Svi vas mrze , svi igraju protiv vas , standardno majorizirani . Pa pitaj te se zašto . Jer niko ne voli plastiku Hahahah
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi