Koeman odgovorio na prozivke Miralema Pjanića: Drugi igrači su bili bolji i to je to
Foto - EPA

Nizozemac sasvim jasan

Koeman odgovorio na prozivke Miralema Pjanića: Drugi igrači su bili bolji i to je to

M. Šljivak

Miralem Pjanić napustio je Barcelonu i ovu sezonu će provesti na posudbi u turskom prvaku Bešiktašu.

Nakon što je potpisao ugovor sa istanbulskim velikanom, Pjanić je u intervjuu za Marcu žestoko kritikovao trenera Barcelone Ronalda Koemana.

"Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se dešavala prošle sezone. Fudbaler sam, želim igrati i to je ono što me čini sretnim", rekao je Pjanić i dodao je:

"Iskreno, još uvijek ne znam šta je želio od mene. Imao sam Covid kada sam tek došao. Nisam počeo na vrijeme trenirati. Trener me nikad nije predstavio grupi kao ostale igrače. Od samog početka sve je bilo veoma čudno. Profesionalac sam, mogu razumjeti da ne računaju na mene, ali neko mi je morao objasniti zašto. Nemam 15 godina".

"Nikad mi nije dao pravu šansu. U svakoj utakmici koju sam igrao stavljao me na drugačiju poziciju. Iskreno, pitao sam se šta radim pogrešno. Možda mu se nije dopalo šta sam rekao pred novinarima. Možda je to, a možda me jednostavno nije volio. Volio bih da mi je to rekao u lice. Dobijemo utakmicu u Torinu, odigram dobro, a zatim me nema nikako u utakmici La Lige. Pitam se šta je želio od mene".

Oglasi

Koeman je u razgovoru za Mundo Deportivo objasnio situaciju oko Pjanića i istakao je kako su jednostavno drugi igrači bili bolji od bh. fudbalera.

"Mislim da je malo isfrustriran i to potpuno razumijem da je razočaran", rekao je Koeman za Mundo Deportivo i nastavio je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U našem sistemu igre kojeg preferiramo, sa i bez lopte, on je izgubio mjesto od konkurencije. Ništa drugo se nije dešavalo. Pokušali smo, ali drugi igrači su bili bolji. Želim mu sve najbolje", rekao je trener Barcelone.

Pjanić je za katalonskog velikana odigrao 30 utakmica. Šansu je uglavnom dobijao sa klupe i nije imao ozbiljnog učinka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Ljudi ne shvaćaju da ga je otpisao u samom startu,to se tako dešava kod trenera,nekome pašeš,a nekome ne....kao što kaže Pjanić "nije me prestavio grupi kao i ostale igrače",toliko love daš za njega,a ponašaš se prema njemu kao da je junior,za mene je on najgori trener u zadnjih 10 godina,ništa dobro nije odradio
28 0
istok24
Svaki trener radi sa određenim menadžerima koji imaju svoje igrače. Trener ima korist od menadžera ako mu igrač igra u ekipi. Setien koji je doveo Pjanića je otišao tako da se nije moglo očekivati da će igrati. Vjerujte da samo nekoliko igrača imaju privilegiju da mogu igrati u bilo kojem timu na svijetu. sjetite se Ibrahimovića koji nije mogao igrati u Barsi, jel može neko potvrditi da je loš igrač. Zato nemojte bezveze pisati za Pjanića koji je igračina ali nama ne valja zato što je NAŠ, da je španac bio bi njabolji vezni igrač na svijetu.
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi