Šta se dešavalo u tunelu? Petorica huligana ubacili baklju u automobil, pa šipkama izvršili napad

Detalji incidenta u Jablanici

Šta se dešavalo u tunelu? Petorica huligana ubacili baklju u automobil, pa šipkama izvršili napad

A. Beganović

U tunelu Lendava na izlazu iz Jablanice napadnuto je vozilo u kojem se nalazilo nekoliko službenih lica sa utakmice 10. kola Premijer lige između Veleža i Borca. 

Presretno je vozilo marke Mercedes koje je na kraju i zapaljeno. Vozilo je pripadalo sudiji Sabriji Topaloviću, dok su se s njim u vozilu još nalazili Admir Šehović te član Komiteta za sudije Adnan Alispahić.

"U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf", saopšteno je iz MUP-a HNK.

Prema neslužbenim informacijama Alispahić koji je imao status supervizora suđenja je zadobio nekoliko povreda u predjelu ruku, glave i rebara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako SportSport.ba saznaje, petorica huligana su presrela automobil, prvo su ubacili baklju u automobil te su nakon toga sa metalnim šipkama napali Topalovića, Alispahića i Šehovića, a najteže je prošao Alispahić koji se trenutno nalazi u bolnici u Zenici na detaljnim pregledima. Za napadačima se još uvijek traga.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Petorica vitezova , a ne huligana. Gdje nepravda vlada, vlast ne smije mirno da spava !!!
66 13
Sarajevoboy
Prva stvar, ko misli da sudije nisu mogle biti ubijene- vara se. Mogli su ih ubiti da su htjeli, mislim realno auto su zapalili u momentu kad se oni nisu ni nalazili u njemu. Krenimo ispočetka, nakon lakrdije u BL gdje je vidno oštečen klub, kao i 98% klubova, javno su bojkotovali suđenje, svaki klub za sebe, i šta se promjenilo? NIŠTA! Borac dobio titulu, u kupu pred penale izveo glavne igrače a ubacio djecu koja su svojevoljno promašila penal- ipak dupla kruna je previše ofirno. Kraj sezone- Olimpik istupi iz lige zbog istih lakrdija- i to se zanemarilo. Pokrenut pokret koji se bori protiv ovih stvari, i to je Vico zanemario i nastavio sa guranjem Borca u nastavku sezone. E sad mi kažite, navijači klubova koji se ravnopravno borite za svoje mjesto na tabeli, da li je u redu da sutra baš vaš klub direktno bude oštečen? Sinoć je to bio Velež, sutra će biti vaš klub. Da li je postojao drugi način da se pokaže da je DOSTA ovih dešavanja i da se želimo boriti svi jednako! Svjesno je napravljena materijalna šteta, dakle nije ovo pokušaj ubistva jer da su htjeli mogli su ih ubiti, ovo je opomena da svaki put kad krenu suditi za stoju tri puta razmisle o posljedicama. Ako ste pametni podržite, vi birate da li ćete biti na strani pravde ili Vice i kompanije.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi