Jones najkorisnija igračica WNBA lige!

Veliko prizanje

Jones najkorisnija igračica WNBA lige! · Zvanično

A. Čaušević

Bh. reprezentativka u košarci Jonquel Jones je proglašena najkorisnijom košarkašicom WNBA lige. 

Sjajna Jones u dresu Connectcut Suna igra najbolju sezonu karijere uz prosječnih 19,4 poena te 11.2 skokova po utakmici.

Djevojka s Bahama je je 2017. godine izabrana za košarkašicu koja je ostvarila najveći napredak tokom sezone, a bila je proglašena za sportašicu godine.

Za Jones je ovo možda i najvrijednije priznanje u karijeri, a prije nekoliko dana i agencija Associated Press je bh. reprezentativku proglasila najkorisnijom košarkašicom najjače lige svijeta.

Ona je na kraj skupila 487 bodova, duplo više od prve pratiteljske Brittnje Griner iz Phoenixa, trećeplasirana Breanna Stewart je dobila 156 bodova.

Naredni cilj za Jones je osvajanje WNBA prstena te ima sve preduslove da to ispuni jer je tokom regularnog dijela njena ekipa igrala zaista maestralno.

Top Komentari

Klicko
Tako je bosanko naša,kraljice naša,ponosu naš
6 1
Beclija90
Ova bosanka iz tombak mahale jel?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi