Golijada u Posušju, Velež pokazao da mu je mjesto u vrhu

Sigurna pobjeda Rođenih

Golijada u Posušju, Velež pokazao da mu je mjesto u vrhu

E. Škorić

U meču 12. kola Premijer lige BiH Velež je gostovao na Mokrom Docu te je slavio visoku pobjedu nad Posušjem (4:2).

Mostarski klub odavno nije slavio na meču Premijer lige, imao je izuzetno loš niz, no izabranici Feđe Dudića danas su pokazali da zaslužuju da budu, ako ništa, pri vrhu tabele.

Domaćina su "načeli" u uvodnim minutama meča. Ovčina je srušen u šesnaestercu Posušja, a iskusni Zvonić je preuzeo punu odgovornost i pogodio za 1:0.

Imao je Zeljković jedan pokušaj iz slobodnjaka, ali je pucao preko gola u 16. minuti, da bi u 30. minuti Posušje imalo veliku šansu. Barišić je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogodio stativu Veležovog gola.

Ubrzo nakon toga uslijedio je novi pogodak za goste. Igrala se 34. minuta kada je Radović postigao eurogol udarcem iz voleja, čime je nekako i riješen meč.

Nije Posušje naravno odustalo od bodova, ali evidentno je bilo da neće imati snage za povratak u ovaj duel.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve je bilo gotovo u 54. minuti kada je rezevista Brandao uposlio Ćosića, ovaj izbacio jednog od svojih čuvara i onda sjajno pogodio za 3:0.

Imali su gosti još 2-3 izgledne prilike da dokrajče rivala, a onda je stigao pogodak u mreži Rođenih. Barišić je ubacio, a Sedarušić ublažio poraz Posušja, mada je nedugo nakon toga Peco na asistenciju Pršeša vratio gostima plus tri. Golijada je nastavljena, pošto je u samoj završnici Leko pogodio za domaćina

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Sta je sa penalom u 2 min.kmecavcima malo i sudije popustaju jeli i ovdje Vico kriv.
9 21
kondor11
Penal za kmecavce sad je opravdan
6 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi