Slijedi rekonstrukcija: Od marta do septembra najmanje četiri terena u novom ruhu?

Nakon sjednice Io NS BiH

Slijedi rekonstrukcija: Od marta do septembra najmanje četiri terena u novom ruhu?

A. Beganović

U Sarajevu je jučer održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nakon koje su stigle dobre vijesti za klupski fudbal u našoj zemlji.

Naime, naklon sjednice Izvršnog odbora iz Fudbalskog saveza BiH su putem službene stranice obavijestili o čemu su čelnici bh. fudbala raspravljali.

Između ostalog, članovi Izvršnog odbora su upoznati sa informacijom da je Evropska fudbalska federacija odobrila projekt rekonstrukcije 12 glavnih terena Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Informacija koja sasvim sigurno raduje i ohrabruje sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji jer upravo su tereni jedan od najvećih problema bh. klupskog fudbala.

Međutim, nije objavljena informacija o tome kada će se krenuti sa realizacijom projekta, a kako SportSport.ba saznaje već od naredne sezone dio premijerligaških terena trebao bi biti u novom ruhu.

Naime, nezvanične informacije do kojih je došao SportSport.ba govore da je okvirni plan da se sa izvođenjem radova krene u martu naredne godine i da isti budu finalizirani najkasnije do septembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tom periodu trebala bi se izvršiti rekonstrukcija najmanje četiri terena, a optimističniji plan govori i o rekonstrukciji šest terena.

U ovom projektu nezvanično saznajemo učešće če uzeti i lokalne zajednice, a veoma brzo, po prikupljanju potrebne dokumentacije trebao bi biti raspisan i međunarodni tender nakon kojeg će biti jasno koje će firme raditi na rekonstrukciji terena.

Top Komentari

Lukamarinsek
Da li ko vjeruje u ovo?
18 1
BordoBijeli
Hahahahahaha joj uzimanja vremena.Zar nisu rekli prije otp godinu rekli da ce u 2021 uraditi 4 terena??
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi