Iza sebe ima titule, medalje, rekorde,  a danas radi kao zanatlija

Mnogi su ostali iznenađenni

Iza sebe ima titule, medalje, rekorde, a danas radi kao zanatlija

H. Zilić

Legendarni Finac Janne Ahonen (44) jedan je od najpoznatijih svjetskih sportista.

Ahonen je u ski-skokovima bilježio sjajne rezultate i jedan je od onih zbog kojih su se mnogi zaljubili u ovaj zimski sport.

Ipak, po završetku karijere, Finac nije ostao uz ski-skokove. Odbio je ponude Saveza, trenerske, direktorske funkcije i vjerovali ili ne, danas popravlja automobile.

Ahonen radi u jednom salonu gdje prodaje i popravlja autmobile i kampere, a u izjavama za finske medije istakao je da je od malena volio automobile, motore.

"U djetinjstvu sam uvijek gledao auta, motore, nekad nešto popravljao, Volim posao zanatlije. Uživam kada popravljam, opremam automobile, kampere. Mušterije me redovno zovu. Drago mi je što živim kao normalan čovjek", rekao je Ahnonen.

Legendarni Finac je tokom karijere osvojio dva olimpijska srebra, pet titula svjetskog prvaka, čak pet puta trijumfovao je na turneji "Četiri skakaonice", a dva puta osvajao je Kristalni globus za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

Inače, Ahonen je i rekorder po broju podijuma u Svjetskom kupu, osovjio ih je ukupno 108, a novim poslom je iznenadio mnoge. Odbio je veće plate, bolje pozicije, sve kako bi mogao uživati u životu, naglasio je "leteći Finac".

Top Komentari

epa
Vala od tog zanata bi i u BiH mogao da zivi....i to odlicno zivi...
7 0
Melo15
Veliki sportista, jos veci covjek.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi