Joelu Embiidu tehnička jer je "ponizio" Luku Garzu

Tvrdi da je govorio sam sa sobom

Joelu Embiidu tehnička jer je "ponizio" Luku Garzu

E. Škorić

Joel Embiid je sinoć s 30 poena i 18 skokova bio daleko najbolji pojedinac meča u kojem je Philadelphia 76ers pobijedila Detroit Pistons sa 110:102.

Embiid kao jedan od najboljih centara lige naprosto dominira protiv bilo koga, pa i protiv Pistonsa, koji nisu uspjeli da ga zaustave.

A nije uspio da ga zaustavi u jednom trenutku krajem druge četvrtine ni Luka Garza. Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je lak zalogaj za Embiida, koji je zakucao preko Garze, a onda dobio tehničku grešku.

Embiid je naravno poludio nakon toga, tvrdeći sudiji da je govorio sam sebi nakon zakucavanja kako bi se motivisao, ali je procijenjeno da je na ovaj način ponižavao protivnika.

U NBA ligi igrači nakon zakucavanja imaju taj običaj da promrmljaju nešto, uglavnom kako bi iskazali dodatnu moć i protivniku objasnili "ko je glavni".

Top Komentari

En1s
Nek uzme tako Janisu ili Lebronu ako smije kad bude protiv njih igrao.
4 0
ako1986
Pa vala i nije neko ni ponizenje ni zakucavanje vidjao sam i bolja i mocnija zakucavanja..ovdje se bolje snasao u datoj situaciji.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi