Konačno i lijepe vijesti: Juniori razbili Crnu Goru i plasirali se u elitni rang kvalifikacija

Ubjedljiva pobjeda naše reprezentacije

Konačno i lijepe vijesti: Juniori razbili Crnu Goru i plasirali se u elitni rang kvalifikacija

E. Čaušević

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je pobijedila Crnu Goru sa 4:0.

Bh. juniori su sa ubjedljivih 4:0 savladali ekipu Crne Gore i plasirali su se u Elitni rang kvalifikacija za Evropsko prvenstvo što su veoma dobre vijesti.

Naši juniori su popravili raspoloženje nakon loših rezultata A selekcije i pokazali su da BiH ima budućnost što se tiče fudbala samo treba dati mlađim igračima da dođu do izražaja.

Bh. reprezentacija je odlično otvorila utakmicu i pokazala da želi danas doći do pobjede i plasmana u Elitni dio kvalifikacija što su bez problema uspjeli da ostvare.

Naš tim je u 17. minuti uspio da dođe do prednosti kada je Krdžalić uposlio Šakotu koji matira golmana Crne Gore i pogađa za 1:0.

Do drugog gola naša selekcija stigla je na samom početku drugog poluvremena. Ovaj put u centru pažnje našao se odlični Aleksandar Kahvić koji je sjajno pogodio i povisio prednost na 2:0.

Oglasi

Sve je bilo jasno u ovom meču samo desetak minuta kasnije kada su Zmajići došli do trećeg gola, a ovaj put u listru strijelaca upisao se Čuić.

Konačnih 4:0 naši juniorski reprezentativci postavili su u 72. minuti, a ovaj put golmana protivničkog tima savladao je talentovani Bistrić koji je u igru ušao svega nekoliko minuta prije i pokazao još jednom da imamo itekako kvalitetnih mladih napadača.

Naš tim je ovom pobjedom osigurao plasman u Elitni rang kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, te se nadamo da će i tu nastaviti s odličnim igrama i na kraju se plasirati na završni turnir.

Kvalifikacije za EP:

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:4 (Šakota 17', Kahvić 47', Čuić 58', Bistrić 72')

Crna Gora: Ivezić, Dakić, Božović, Pejović, Đinović, Dasić, Bakić, Bajović, Mijović, Đukanović, Krivokapić.

Bosna i Hercegovina: Šahinović, Kapetanović, Šukilović, Cvjetinović, Jusić, Šakota, Krdžalić, Sučić, Mehmedović, Čuić, Kahvić.

Promo

Top Komentari

user1619288209
Ma bravo djeco. Ovo je najbolji pokazatelj da ćemo i poslije Đeke i Pjanića imati adekvatne nasljednike i vjerovatno bolje rezultate...! Respekt...!
7 0
bosnjak19781998
Šteta što Čuić i Kahvić neće igrati za nas... baš momci odskaču i bit će veliki igrači, ali eto
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi