Počinje prvenstvo u Libiji, Bosna i Hercegovina ima svog trenera

Remetića očekuju novi izazovi

Počinje prvenstvo u Libiji, Bosna i Hercegovina ima svog trenera

S. Mlaćo
Danas počinje nova sezona u Premier ligi Libije.

Bosna i Hercegovina će imati svog predstavnika, tačnije jedan od trenera u toj zemlji je bh. stručnjak Igor Remetić.

Remetić je prije dva mjeseca postao šef stručnog štaba AlTahadia iz Benghahia, a sutra se u prvom kolu sastaje sa aktuelnim prvakom Benghazi Akhdarom iz Bejde.

Prvenstvo se igra u dvije grupe, Tripoli i Benghazi sa po deset timova. Tri prvoplasirana kluba iz ovih grupa formiraju Super ligu od šest timova koji će na kraju dati prvaka Libije.

Aktuelni prvak je AlItihad iz Tripolija.

Sa Remetićem u stručnom štabu je i video analitičar Jasmin Krajina iz Sarajeva.

Remetić je kao igrač nastupao za FK Velež, dok je kao trener radio u omladinskom pogonu Mostaraca, bio i pomoćni trener u prvoj momčad, a bio je i trener Turbine, TOŠK-a, Travnika...

Top Komentari

CukaBra
Sretno Rema majstore
1 0
RASanticeva
Al Ittihad*
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi