Đoković u 2021. godinu od turnira zaradio basnoslovnu cifru, a Džumhur "samo" 200.000

Drastična razlika

Đoković u 2021. godinu od turnira zaradio basnoslovnu cifru, a Džumhur "samo" 200.000

A. Čaušević

Bez obzira što nije osvojio završni Masters u Torinu Novak Đoković je zaradio najviše novca u 2021. godini.

Đoković je u 2021. godini osvojio Australian Open, Wimbledon i Roland Garros, dok je poražen u finalu US Opena od Daniila Medvedeva.

Srbijanski as godinu završava na prvom mjestu, ali i sa najvećom zaradom od turnira, barem predma podacima ATP Toura.

Popularni Nole je zaradio nevjerovatni 9.1 miliona američkih dolara, dok je prvi pratitelj Medvedev inkasirao 7.5 miliona dolara.

Odličnu zaradu od 6.4 miliona dolara zaradio je i pobjednik završnog Mastersa i olimpijski prvak iz Tokija, Alesander Zverev.

Interesantno da je zaradu veću od milion dolara ostvarilo ukupno 37 tenisera.

Inače, najbolji bh. teniser Damir Džumhur je od turnira u 2021. godini zaradio 226 hiljada dolara te njegova ukupna zarada u karijeri iznosi 4.5 miliona eura.

Promo

Top Komentari

user1637700908
Zaradio je Dzumhur mnogo vise...steta sto se ne broji lova na prodaji meceva
13 2
Sanska_Prangija
Dzumhur zaradio 4,5miliona u dosadasnjoj karijeri. U pm kud me moji ne ubacise u tenis. Ocigledno svako ko igra dodje do velike love
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi