Đoković pobjedom kreće po rekordni trofej na Završnom mastersu

Želi stići Federera

Đoković pobjedom kreće po rekordni trofej na Završnom mastersu

E. Škorić

Novak Đoković je Završni masters u Torinu otvorio pobjedom.

Novak kreće po historijski šesti trofej na Završnom mastersu kako bi se izjednačio sa Rogerom Federerom.

U prvom kolu takmičenja po grupama Novak je slavio protiv Ruuda Caspera sa 7:6, 6:2, pa mu sada nedostaje još samo jedna pobjeda protiv Stefanosa Tsitsipasa ili Andreja Rubljova za plasman u polufinale.

Ruud je danas mučio najboljeg tenisera svijeta, pogotovo u prvom setu, ali Novak je pronašao način da u dva seta dođe do pobjede.

Počelo je brejkom i 2:0 vodstvom Norvežanina, ali Novak se brzo vraća, a u taj-brejku uzima set, da bi u drugom set uipak puno lakše ovjerio trijumf.

Bilo je momenata na meču kada je Ruud izgledao motivisanije i bolje, kada je Novak imao problema i padao na pod, ali u suštini, bilo je manje - više jasno da neće Novak dozvoliti da ga u ovom duelu pobijedi osmi teniser svijeta koji u posljednje vrijeme igra sjajno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi