Oslabljena Sloboda u Banjaluci, Žižović ne gubi nadu

Tuzlaci žele izbjeći poraz

Oslabljena Sloboda u Banjaluci, Žižović ne gubi nadu

E. Škorić

FK Sloboda će prvi dio sezone okončati gostovanjem kod Borca u subotu od 15 sati.

Duel Borca i Slobode svakako se smatra derbijem kola, iako gosti iz Tuzle dolaze oslabljeni u Banjaluku.

"Sigurno je da neće nastupiti od ranije povrijeđeni Erić i Mujagić. Takođe, sutra ne možemo računati ni na Osmića i Jusića, a vrlo vjerovatno ni na kapitena ekipe Beganovića koji se žali na određene probleme. Daćemo priliku nekim našim mladim igračima, prije svega Tariku Kapetanoviću i Eldaru Mehmedoviću koji su to zaslužili pokazavši se na svojim utakmicama od ranije. Među momcima, međutim, vlada pozitivna atmosfera. Idemo da odigramo kvalitetnu utakmicu i da ostavimo što bolji utisak. Naravno, pokušaćemo da se vratimo sa pozitivnim rezultatom'', istakao je strateg Tuzlaka i bivši prvotimac Borca Mladen Žižović.

Borac je sa 27 bodova na četvrtom mjestu na tabeli, dok je Sloboda šesta sa 24 boda. Tuzlaci su bez pobjede na prethodna četiri duela (tri remija i poraz), dok je Borac u zadnja tri meča osvojio četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da su posljednja dva duela ovih timova završena bez pobjednika. U septembru je u Tuzli bilo 1:1, dok je maju ove godine, također na Tušnju, bilo bez pobjednika, odnosno rezultatom 0:0.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
A sto ne kaza sto ste oslabljeni. Zato sto su na prethodnoj utakmici slobode planski dobijali igraci zute karton ekako nebi igrali protiv borca. sve je jadna rezija.
4 3
crnoicrveno
Vidi ovih pacenika sto prate drugi klub, gledajte da vam se FK Sadaka ne ugasi, pustite se Slobode
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi