Je li Velež zaradio? Poznata je sudbina Fejsala Mulića

Potpisao na dvije godine

Je li Velež zaradio? Poznata je sudbina Fejsala Mulića · Saznajemo

A. Čaušević

Rijetko koji fudbaler je za tako kratak period uspio da ostavi odličan dojam u Premijer ligi kao što je to bio slučaj sa Fejsalom Mulićem.

Mulić je u BiH stigao na ljeto 2020. godine. Potpisao je za Velež te je najavljen kao veliko pojačanje. Za jednu polusezonu uspio je zabiti devet golova.

Svojim sjajnim igrama uspio je zauvijek kupiti navijače Rođenih, a posebno nakon što je zabio i u gradskom derbiju protiv Zrinjskog.

U Mostaru se zadržao šest mjeseci. Na početku godine otišao je u Južnu Koreju nakon što ga je posudio Seongnam s pravom otkupa.

Ovaj 203 centimetra visoki napadač u Koreji nije nikog ostavio ravnodušnim te je odigrao zaista sjajnu sezonu sa 13 golova.

Seongnam je imao rok do kraja godine da otkupi ugovor, a kako SportSport.ba saznaje korejski klub je to i uradio.

Mulić je sa Seongmanom potpisao novi dvogodišnji ugovor što znači da će Veležu pripasti određena suma novca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije se govorilo o najvećem izlaznom transfer u historiji mostarskog velikana, a cifra koja se spominjala iznosi oko 100.000 eura.

U međuvremenu je i Velež angažovao novog napadača. U subotu je zvanično potvrđen dolazak Nermina Haskića koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje za ekipu Feđe Dudića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Velež presmiješan kao i obično!
0 7
rodjak
Citav transfer je 420 000 KM,sto za pola godine igranja u Velezu je odlicna zarada za Rodjene.Ne mozemo se mi jos mjeriti sa CZ ,Dinamom i ostalima ljudi igraju ligu prvaka non stop a i dosta ulazu u igrace
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi