Otac Novaka Đokovića gubi strpljenje: "Ako ga stoka ne pusti, idemo svi na ulice"

Srđan zabrinut zbog sina

Otac Novaka Đokovića gubi strpljenje: "Ako ga stoka ne pusti, idemo svi na ulice"

E. Škorić

Prvi teniser svijeta Novak Đoković još uvijek je zatvoren na aerodromu u Melbourneu.

Đoković je danas oko 13:30 sati po srednjoevropskom vremenu stigao u Melbourne, no nije mu dopušten ulazak u Australiju.

Novak je dobio izuzeće australskih vlasti od strogih epidemioloških pravila te se mogao prijaviti za vizu, ali njegovi ljudi su pogrešno ispunili formulare pa je on i dalje u pritvoru na aerodromu.

Oduzet mu je mobitel i uskraćeno mu je kretanje, a njegov otac Srđan je kazao kako se prema njemu ophode kao prema kriminalcu.

"Nemam pojma šta se događa, drže mi sina u zarobljeništvu pet sati. Ovo je borba za slobodni svijet. Ovo nije borba samo za Novaka nego borba za cijeli svijet. Cijeli svijet mora krenuti i pobuniti se protiv stoke. Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve", rekao je Đokovićev otac.

Novak je podjetimo stigao kako bi nastupao na Australian Openu od 17. januara, ali nije očekivao da će se stvari već prvog dana na australskom tlu odvijati baš ovako.

Sada se samo čeka da se vidi rasplet situacije i hoće li Australci na kraju dopustiti Novaku ulazak u zemlju ili će se morati vratiti u Srbiju, što bi bilo zaista tragično za samog tenisera i ljubitelje tenisa.

Top Komentari

damir1922
smrad antivakserski. Treba ga šutnut nazad na truli balkan
19 11
Zeleni_zub
Ko ga ****, seljak zatucani. Treba od njega napraviti primjer, a je da ga sad puste I onda svaka šuša da kaze ako je mogao Novak, mogu i ja.
18 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi