Đoković ide u pritvor? Pojavila se i fotografija tenisera iz Melbournea, drama se nastavila

Ne dozvoljavaju mu ulazak u Australiju

Đoković ide u pritvor? Pojavila se i fotografija tenisera iz Melbournea, drama se nastavila

Edmir Škorić

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću nije odobren ulazak u Australiju.

Bura koja traje već duže od 24 sata se ne stišava. Sve je počelo Đokovićevom potvrdom da je dobio medicinsko izuzeće da može nastupiti na Australian Openu.

Ta odluka je razljutila Australce, kako građane tako i vlast u toj zemlji pošto je omugućen ulazak samo vakcinisanim u zaštiti protiv koronavirusa.

Đoković je danas sletio oko 13:30 sati po našem vremenu u Melbourne gdje se odvija prava drama pošto mu nije dozvoljno da stupi na australsko tlo.

Odbijena mu je viza i za sada ne može da uđe u Australiju. Neke informacije govore da je Đoković tražio pogrešnu vizu, tačnije onu koja ne podržava medicinsko izuzeće za vakcinaciju.

Australijski Herald Sun piše kako postoji mogućnost da Novak Đoković bude poslan u imigracioni pritvor, a na društvenim mrežama se pojavila fotografija tenisera koji nestrpljivo čeka ishod ove lude situacije.

Top Komentari

KIKSERI
tako jeeee hapsi pa šta on misli da ugrožava narod austrije i evropsake unije pa nije ti ovo visoko jarane dajte mu 10 godina i oduzimanje komplet imovine plus zabrana ulaza u eu minimum dok je živ
1 8
amar.v12
Šta se radi od čovjeka,ubiše mu psihu totalno.Ovo je za njega GS ako ga uopće puste
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi