Đoković za sada neće u pritvor, konačna odluka pada sutra

Australija rigorozna prema prvom teniseru svijeta

Đoković za sada neće u pritvor, konačna odluka pada sutra

S. Mlaćo
Prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću odbijena je viza te će on prema svemu sudeći morati da napusti Australiju.

Đoković sutra očekuje razgovor sa imigracijskim službenicima i tada će sve biti jasnije.

Kako prenosi BBC popularni Nole do tada neće biti u pritvoru.

Đokovićevi advokati sada imaju pravo žalbe i očekuje se da se to desi ekspresno.

Kako je već poznato, jutros je ministar za imigracije Alex Hawke odlučio da poništi prethodnu odluku Federalnog suda i ponovo poništi vizu Đokoviću nakon čega mnogi smatraju da će srbijanski teniser biti deportovan iz Australije.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hawke.

Australian Open počinje 17. januara, a vremena je sve manje za Đokovića.

Top Komentari

user1571956549
E vala da ga hoce deportovati samo zato sto je veliki lazljivac.....
7 1
Erikdier21
Pogrešan vam je podnaslov. Nije Australija rigorozna prema prvom teniseru svijeta nego Australija poštuje zakone a Novak pokušava da bude rigorozan prema njima i igra protiv zakona
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije