Šou Aleksandra Vučića o Novaku Đokoviću i poruka Australiji: "Srbija će znati da vam odgovori"
Foto - Screenshot

Zanimljivo obraćanje predsjednika Srbije

Šou Aleksandra Vučića o Novaku Đokoviću i poruka Australiji: "Srbija će znati da vam odgovori"

M. Šljivak

Novak Đoković uskoro bi trebao biti deportovan iz Australije.

Vlasti u ovoj zemlji ponovo su oduzele vizu najboljem teniseru svijeta i njegov nastup na Australian Openu je pod upitnikom.

Đoković je danas dobio i novu poruku podrške od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, s kojim je bio u kontaktu u proteklim danima.

"Suočeni smo sa mnogo problema, pritiscima u regionu i iz bijelog svijeta, ali ono što nama kao narodu nikad nisu mogli da oduzmu, to su naše srce, ponos i dostojanstvo", počeo je obraćanje Vučić i nastavio je:

"Ovo govorim zbog onog što se zbiva posljednjih dana u Melbourneu. Nije ovo skupljanje političkih poena, nikad se nisam kitio tuđim perjem, ali napadi na Novaka Đokovića, Srbina, građanina ove zemlje, dostigli su te razmjere da je nemoguće da se ne oglasim".

Oglasi

"Vjerovatno ne bih rekao ni riječ da se nakon odluke vlasti nije oglasio premijer Australije Scott Morrison, koji je pozdravio odluku o ukidanju vize za najboljeg svjetskog tenisera, Srbina, Novaka Đokovića. Začuđen sam zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti i to nakon pravovaljanih odluka sudiskih organa vrasti. Nerijetko nam drže pridike o tome šta je vladavina prava i možete da zamislite kako bi izgledalo da bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke Srbije. Pokazali su nam kako izgleda nebitno pravosuđe, jer sva je vlast u rukama izvršnih organa".

Na kraju je istakao da su odmah trebali reći da Đoković ne dolazi.

"Ako ste htjeli da mu zabranite da po 10. put osvoji trofej, zašto ga niste vratili odmah i zašto mu odmah niste rekli da je nemoguće da dobije vizu? Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate, ne samo nad njim, već nad njegovom porodicom, cijelom nacijom, slobodarskom i ponositom. Je li to potrebno da biste dobili neke izbore, je li vam to potrebno da biste se dodvorili svojoj javnosti".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYt1LBqq6Jz/[/instagram]

"Pojavio se predsjednik iz jedne male zemlje, koji smije da kaže jednom velikom premijeru, iz jedne velike zemlje. Zašto smijem? Zato što govorim istinu. Mi ćemo se boriti za Novaka i to što će tega maltretirati neće promijeniti sud našeg naroda o narodu Australije. O Đokoviću možete pisati hiljade najgorih mogućih tekstova, ali on će ostati najveći teniser svih vremena".

"Srbija će biti uz Novaka Đokovića i Srbija će znati da vam odgovori, mnogo ljepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Novaku Đokoviću, ali poštujući međunarodne uzuse i poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne države", zaključio je Vučić.

Promo

Top Komentari

Belmin075
Priča se uveliko kako će kenguri iz zoo vrta u Beogradu biti deportovani nazad u Australiju
33 0
ajanbrrin
Lik je totalna budala.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi