Novak Đoković mora napustiti Australiju!
Foto - EPA

Sud donio odluku

Novak Đoković mora napustiti Australiju! · Udarna vijest

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bit će deportovan iz Australije nakon što je sud potvrdio odluku ministra Hawkea.

Suci su donijeli odluku kako će prihvatiti odluku ministra o ukidanju vize Đokoviću i on će morati da napusti državu.

Tokom suđenja obje strane su čvrsto zauzele svoj stav. Advokati srbijanskog tenisera istakli su na suđenju da je Novak pogriješio što je zaražen dao intervju francuskom novinaru u Srbiji, ali da nije rizičan po Australiju.

"Australska vlada se slaže da Novak nije rizičan za prenošenje zaraze. On je bio i prošle godine tu i ništa se nije dogodilo. Ministar nema pravo otkazivati vizu bez dokaza", saopštili su advokati Novaka Đokovića.

Stav države je da bi prisustvo Đokovića izazvalo nemire.

"Njegovo prisustvo bi izazvalo nemir i zabrinutost. On je i prije vakcina bio protiv njih. Jasan je njegov stav. Ima historiju ignorisanja mjera. Zaražen je obavio intervju i slikanje, skinuo je masku. Ne smijemo se bojati da ga maknemo iz zemlje".

Na kraju se to i desilo. Đoković je protjeran i Australian Open proći će bez najboljeg igrača svijeta.

Top Komentari

kurjak
Sad gledam na YouTubeu saopštili prisutnima ispred suda ili gdje li su već simpatizeri Đokovića da će biti pedala iz Australije.A prisutni udarili po Marš na Drini, o Kosovu i ostale nacionalističke pjesme.Sad da je vlast tamošnja pametna pa sve ih strpati u isti avion i pravac Srbija i doživotna zabrana ulaska u Australiju.
12 1
CD84
Mislio decko da je veci od drzave,Srbije mozda i da i to nije tesko ali Australije malo teze,sada fino nazad kuci nek ti zatucana braca pripreme docek,dzaba mu sto zivi van Balkana jer Balkan ne izlazi uz njega!
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije