Slika koja puno govori: Messi nije progovorio ni riječ u svlačionici, igrači ga namjerno ignorišu?

Na terenu se to najbolje vidjelo

Slika koja puno govori: Messi nije progovorio ni riječ u svlačionici, igrači ga namjerno ignorišu?

Haris Zilić

PSG je eliminisan od Real Madrida u osmini finala Lige prvaka nakon što su Kraljevi u posljednjih pola sata na krilima sjanog Karima Benzeme napravili preokret i slavili sa 3:1.

PSG-u nije pomogao ni Lionel Messi koji se očigledno nije najbolje snašao u PSG-u.

Jedna situacija sa sinoćnje utakmice je posebno zanimljiva. Marco Verratti je bio u šesnaestercu Reala i nije dodao Lionelu Messiju loptu koji je bio na penalu, što je zapravo bila mat pozicija za Argentinca, obzirom da su precizni statističari izračunali da je Messi sa iste pozcije zabio čak 20 golova u Ligi prvaka.

[twitter]https://twitter.com/johnspacemuller/status/1501663405312290819[/twitter]

Zašto Veratti nije dodao loptu, da li je bio namjerno sebičan ili ipak nije vidio Argentinca, teško reći, ali evdientno je da skup zvijezda u PSG-u ne funckionišu onako kako su to vodeći ljudi u klubu zamislii.

Oglasi

Nakon utakmice Messi navodno nije progovorio ni riječ u svlačionici, a pojedini mediji pišu da igrači PSG-a namjerno ignorišu Messija na terenu te da njegov dolazak nije stvorio adekvatnu klimu u timu.

Tu nije kraj mukama Parižana. Prema informacijama koje dolaze iz inostranih medija, Neymar i Gianluigi Donnarumma su se sukobili u svlačionici, nakon što je Brazilac svom kolegi Italijanu počeo nabrajati zbog greške kod prvog gola Benzeme.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno je čak došlo do fizičkog obračuna, odnosno tučnjave među njima dvojicom, pa su ih jedva razdvojili saigrači. Donnarumma se nije predavao, nego je i sam optuživao Neymara da je izgubio loptu koja je dovela do drugog Realovog gola.

Ostaje za vidjeti kako će se klub PSG-a nositi s cijelom ovom situacijom, s obzirom na činjenicu da je i vlasnik Nasser Al-Khelaifi imao nekontrolirani izlazak, a čini se da je Mauricio Pochettino podnio ostavku nakon razočaravajuće nove sezone u Ligi prvaka.

Top Komentari

Nele.
Ja sam davno rekao da on samo u Barseloni moze bit zvijezda i nigdje vise. A jos godine cine svoje pa pada polako.
5 4
irnes4
Najbolje rjesenje ne dovoditi ovakve igrace i plate smanjiti ili po dzepu udariti Nejmar nema sta trazit u psg-u jer njemu se ne igra fudbal radi sta hoce Neka dovode igrace iz domace lige ima kvalitetnih igraca i domacih trenera ,primjer je njukasl kako je poceo dovoditi
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi