Slobodan pad Slobode
Žižović duže vrijeme mečeve napušta pognute glave

Deset utakmica bez pobjede

Slobodan pad Slobode · Riječ, dvije...

A. Beganović

Sloboda iz Tuzle sinoć je pretrpjela poraz u duelu sa Širokim Brijegom te je tako nastavila svoj negativan niz kojem se ne nazire kraj.

Iako i početkom sezone, kao i sada, finanasijska situacija u Slobodi nije bila idealna, izabranici Mladena Žižovića su pružali dobre partije.

Istina, ni tada nije Sloboda igrala nešto pretjerano lijepo za oko, no rezultati su bili iznad očekivanja tako da su oni najvjerniji navijači šaputali i o borbi za Evropu.

A, kako i ne bi. Pet utakmica i 13 osvojenih bodova navukli su im osmijehe na lice, ali nakon gostujućeg trijumfa nad Veležom (2:0) počeli su problemi.

U narednih sedam utakmica Žižovićevi izabranici nisu uspjeli pobijediti. Upisali su tri poraza i četiri remija i već tada je bilo jasno da borba za Evropu ostaje samo san.

Ipak, trinaesto kolo i ubjedljiv trijumf nad Radnikom (3:0) 16. oktobra prošle godine koliko-toliko su smirili strasti na Tušnju.

Oglasi

Međutim, nakon tog trijumfa nastavljen je slobodan pad Slobode kojeg, kako se sada čini, niko ne može zaustaviti. Deset mečeva nakon Radnika Tuzlaci su bez pobjede, a iz kola u kolo sve su slabije i plasirani.

Da stvar bude gora, loša serija iz finiša prvog dijela sezone nastavljena je i na otvaranju drugog, a u četiri utakmice Sloboda je osvojila samo bod i postigla je jedan gol.

A, kako igraju može se reći i da su taj pogodak sa Tuzla Cityjem postigli slučajno. U ova četiri meča izabranici Mladena Žižovića nisu imali toliko udaraca u okvir gola. Sačuvati svoju mrežu i prema naprijed šta bude, odavno ne donosi rezultat Slobodi, ali šef struke ne prestaje vjerovati takvom "sistemu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

datum domaćin gost rezultat
23.10.21. FK Leotar FK Sloboda 1 : 1
31.10.21. NK Široki Brijeg FK Sloboda 0 : 0
08.11.21. FK Sloboda FK Velež 1 : 1
20.11.21. FK Sarajevo FK Sloboda 1 : 0
27.11.21. FK Sloboda FK Željezničar 1 : 1
04.12.21. FK Borac FK Sloboda 3 : 1
26.02.22. FK Sloboda FK Tuzla City 1 : 1
06.03.22. HŠK Posušje FK Sloboda 1 : 0
13.03.22. FK Sloboda HŠK Zrinjski 0 : 2
21.03.22. NK Široki Brijeg FK Sloboda 1 : 0

Do kraja prvenstva ostalo je još deset utakmica, Sloboda se zahvaljujući dobrom startu i usudili bismo se reći, nikad manje kvalitetnoj Premijer ligi, i dalje nalazi izvan opasne zone ali ukoliko nastave sa blijedim partijama u samom finišu bi mogli igrati utakmice koje im život znače.

Da li će Žižović ili neki novi trener, jer špekuliše se o njegovom odlasku, uspjeti u reprezentativnoj pauzi prodrmati ekipu dobit ćemo odgovor nakon duela u Bijeljini protiv Radnika u narednom kolu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Krajnje je vrijeme da se jadna,čemerna i bijedna Slobodica kutariše višegodišnje trakavice zvane grčevita borba za opstanak! Slobodica će iduće godine u Federalnu gdje joj je i mjesto a Tuzla će imati samo jednog kvalitetnog premijerligaša! Fukare pređete na vrijeme u redove Legije i navijajte za naš CITY to je budućnost Tuzle !
8 16
plemic
ugrožavaju naš rekord od 13 ne/pobjeda u nizu.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi