Petev: Bilbija? Svaka čast na golovima, ali ne mislim da je bolji od Džeke, Prevljaka i Demirovića

Odgovarao na novinarska pitanja

Petev: Bilbija? Svaka čast na golovima, ali ne mislim da je bolji od Džeke, Prevljaka i Demirovića

E. Škorić

Selektor bh. reprezentacije Ivajlo Petev nakon poraza od Gruzije govorio je pred novinarima.

Zmajevi su poraženi s 1:0 od Gruzije u Zenici, ali ono što sve brine je da ekipa odavno nema "ni glavu ni rep", da igra očajno i da više nema onaj prepoznatljiv stil.

"Žao mi je da smo danas izgubili. Ne mogu biti nezadovoljan s ekipom. Imali smo dvije stopostotne šanse, jedan čist gol nam je poništen. Imamo taj neki teret zbog rezultata, ali nikome ništa ne mogu zamjeriti. Fali nam samo gol. Ono što nam treba, to je pobjeda", rekao je Petev.

Shvatate li gdje ova reprezentacija ima slabe tačke i radite li na tome? Pet utakmica zaredom nisu uspjeli pobijediti, malo golova dajemo, puno primamo...

"Problem je da malo zabijamo golova i problem je da ih puno primamo. Naredna utakmica je za četiri dana, a jedino što moramo promijeniti je da ne padnemo, moramo naći način da izađemo iz ove situacije, a to je pobjeda. Dobiće priliku većina igrača koji nisu igrali danas. Uradit ćemo sve da dobijemo. Pokušali smo sve, imali smo šanse, ali fali nam i malo sreće", dodao je bugarski stručnjak.

"Volio bih da mi nekad pobijedimo na način kao što je Gruzija večeras", dodao je Petev.

Oglasi

Loša posjeta i zvižduci igračima?

"To je normalno kad gubiš. Žao mi je zbog toga, ali pobjeda mijenja sve. Osjećam neki teret u igračima kada mi igramo kod kuće. Nijedan igrač me večeras nije razočarao, svaki od njih se trudio. Trče, bore se, nemam im šta prigovorit", rekao je Petev.

Golman Ibrahim Šehić se nakon meča požalio da je loš teren Bilinog polja i da nam je to otežavalo u igri...

"Ne bih ulazio u to, mi smo jedini krivci. Jedan pozitivan rezultat bi pomogao u podizanju samopouzdanja kod igrača".

O Nemanji Bilbiji

"Svaka čast na tome, ali ne mislim da je bolji od Džeke, Prevljaka i Demirovića", rekao je jna kraju Petev.

Promo

Top Komentari

FahroKonjHodzic
Biblija je bolji od sve trojice, on bi haman i dao go, ovi kilavci ne mogu
7 47
BaboBih
Koja ste vi ****a i izdajice, svi vi tako zvani sportski "novinari" sto drze ovu stranicu i pisu. Da se trudite da pokazete koliko je pokvareno sve to u savezu, da pokazete ko je Vico i sta radi u BH fudbalu, jer imate forum da to pokazete ljudima. Vi ste uzeli saku para i pljujete po svemu i svima, samo da se skrene paznja sa gov,neta Vice. Jëbo vas on da vas ****, gori ste od njega a on je če,tnik. Njega ste doveli u garazu da ga fol pokazete kao dobrog fuj sramite se svaki dan kad se pogledate u ogledalo. Izdali ste sami sebe i svoju domovinu.. dno dna
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi