Zeljković nakon Skupštine: Cilj je da se ove godine izgradi blizu osam hibridnih terena u BiH

Predsjednik NSBIH nakon Skupštine

Zeljković nakon Skupštine: Cilj je da se ove godine izgradi blizu osam hibridnih terena u BiH

Endin Čaušević

U Sarajevu je danas održana sjednica Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu su, između ostalog, bili izvještaji o radu NS/FS BiH u protekloj godini, o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2021. godinu i revizorski izvještaj za 2021. godinu.

Također, predstavljeni su planovi rada Saveza za 2022. godinu, kao i planovi rashoda i prihoda za ovu godinu. Sjednici je prisustvovalo 60 delegata, te su sve odluke jednoglasno usvojene.

Nakon Skupštine prisutnim medijima obratio se predsjednik NSBiH, Vico Zeljković, koji je pričao o dešavanjima na Skupštini, a zatim i o projektu izgradnje 12 hibridnih terena u BiH.

"Moram iskazati veliko zadovoljstvo Skupštinom danas jer smo imali prisutnih svih 60 delegata. Moram da napomenem da smo sve odluke koje su danas bile na dnevnom redu donijeli jednoglasno. Zahvaljujem predstavnicima UEFA-e i FIFA-e koji su bili danas prisutni i to pokazuje da s njima imamo odličan odnos", počeo je Zeljković i nastavio.

"Koristim priliku da kažem jako bitnu vijest za bh. fudbal. Jučer smo okončali tender i proceduru s tim ko treba da radi projekat 12 hibridnih terena u BiH. S tim smo okončani svu proceduru i u narednim danima se očekuje potpisivanje ugovora s tom firmom, a početkom narednog mjeseca i početak radova na tom projektu. Zahvaljujem se UEFA-i na podršci na projektu i sigurno da bez njih to ne bi moglo biti realizovano. To će mnogo značiti u budućnosti bh. fudbala, podići će kvalitet Premijer lige i omogućit će bolji i brži napredak svih naših reprezentativnih selekcija".

Zeljković je nakon toga odgovarao na novinarska pitanja, a najviše priče bilo je upravo oko projekta 12 hibridnih terena, te zašto su izabrali određene kompanije za planirane radove.

"Što se tiče dinamike i planova rada u 2022. godini vezano za ovaj projekat on će ići dinamikom onom kojom će sam izvođač moći kapacitetom izvršiti. Plan je za ovu godinu da se pokuša početi sa 3-4 u maju i da se nastavi u avgustu nakon vrućina opet sa 3-4 terena. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovoj godini blizu osam terena da uradimo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče vašeg pitanja oko tendera i pravljenja nečega što je potpuno pogrešno, ok to je vaše pravo, ali s druge strane moram da kažem da je Savez raspisao međunarodni tender. Slažem se da su određene kompanije uputile žalbe, naša komisija je sagledala to i vidjela da nema opravdanih razloga za žalbe. Imali smo dvije međunarodne kompanije koje su ispunile tenderske uslove".

"Kada me pitate za firme koje su dobile ovaj posao mogu samo da odgovorim da je vidljivo da je ta kompanija iz Češke koju si spomenuo je vidljivo da je građevinska, a druge firme se bave upravo ovim poslom koji treba da se uradi, a to su hibridni tereni. Isto tako dobro znate da prije samog hibridnog terena imaju i građevinski radovi".

Top Komentari

pitariistok
Odlicno pitanje postavio Mrkonja sa N1..."zasto je tender dobila firma iz Ceske koja veze sa vezom nema o hibridnim terenima niti ih je ikad radila" Doticni se pravdao samo da je rijec o grubim radovima prije instalacije trave...hahahahaha a potpredsjednik borda te ceske kompanije je neki srbin koji je pod istragom o korupciji u ceskoj republici. Dobro dosli u zemlji iz basne
21 0
Zeleni_zub
E cuj ‘blizu osam’ :) jel sedam?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi