Finansijsko stanje FK Velež: Rođeni u debelom plusu, menadžeri "masno" naplatili svoje usluge

Mostarci objavili izvještaj

Finansijsko stanje FK Velež: Rođeni u debelom plusu, menadžeri "masno" naplatili svoje usluge

A. Čaušević

Kraj fudbalske sezone donosi objavljivanje finansijskog stanja u premijerligaškim klubovima u skladu sa Pravilnikom o licenciranju. 

Prema izvještaju FK Velež situacija u mostarskom klubu je i više nego povoljno. Tako su u 2021. godini ostvareni prihodi veći nešto od 4.000.000 KM, tačnije 4.099.932 KM.

Da su Mostarci na stabilnim nogoma govori i podatak da se ostavario ogroman plus u poslovanju. Razlika između prihoda i rashoda iznosi 1.509.395 KM.

Kada su u pitanju plate, na stručni štab, fudbalera i sve uposlenike potrošeno 814.000 KM, odnosno 200.000 KM više nego u odnosu na 2020. godinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je potrošio popriličnu sumu menadžerima, odnosno zastupnicima fudbalera ili posrednicima u samom transferu. Na njihove račune je leglo 161.481,34 KM.

Kompletan finansijski izvještaj FK Velež možete pogledati ovdje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SamoZrinjski
Utaja poreza ko i TC
5 12
Mostarac94
ljubomorne duse mogu da nam.. ma ne mogu nam nistaaa
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi