Uskoro dan D: Šta će Dudić tražiti od Veleža?

Ispisao historiju s Rođenim

Uskoro dan D: Šta će Dudić tražiti od Veleža?

Admin Čaušević

Poslije kiše dođe sunce, kaže stara poslovica. Ipak, čini se da je u Veležu obrnuto posebice nakon dešavanja u nekoliko proteklih dana. 

Velež je prije 10-ak dana ostvario najveći uspjeh u novijoj klupskoj historiji osvajanjem Kupa BiH. Poslije čega je uslijedilo veliko slavlje pred hiljadama navijača te su euforično najavljeni planovi za budućnost.

Ipak, euforiju i entuzijazam je vrlo brzo zamijenila zabrinutnost. Prvo je (do)sadašnji direktor Džemil Šoše podnio ostakvu, a otvorena vrata za eventualni odlazak ostavio je i trener Feđa Dudić.

Šoše i Dudić su na neki način kreatori najvećih uspjeha Veleža posljednjih godina i bez njih dvojice Rođeni djeluju nezamislivo pa je bojazan među pristalicama Crvenih logičan slijed događaja.

Dudić je već najavio sastanak sa klupskim rukovodstvom za sredinu sljedeće sedmice. O svojim planovima govorio je na pressici poslije pobjede nad Sarajevom(3:0).

"Vidjet ćemo i moj status što ćemo nadam se saznati do kraja sljedeće sedmice. Želje su da se unaprijedimo. Ova ekipa je dala 101%. Imamo četiri igrača na nepridonim pozicijama. Hasanović štoper, Ćosić lijevi bek, Dejanović desni bek... Mora doći kvalitetnih igrača. Moramo osvježiti ekipu", rekao je Dudić.

Oglasi

Odlični trener je govorio i o nekim svojim željama i to šta je potrebno ekipi. Ne umanujući ničiji doprinos i učinak već na prvu je uočljivo da za veće stvari trebaju i kvalitetniji igrači. Zna to i Dudić. To je ono što će upravo i tražiti.

"Normalno se moraju riješiti i neke privatne stvari, moje su želje da budem tu. Brzo ćemo napraviti razgovore i vidjet ćemo šta će biti.

"Sigurno moramo dovesti pet igrača. Posudbe su istekli Peci i Salčinu, Brandao odlazi, Ovčini je istekao ugovor. Neki će tražiti raskid. Ako želite biti pravi onda morate imati na svakoj poziciji dva igrača ili približno. To ćemo poslije srijede, ako ostanem tu, prozivka je 13. juna."

Kako saznajemo u srijedu će biti održana i Skupština FK Velež. Svakako jedna od glavnih tačaka dnevnog reda će biti aktuelna situacija i dešavanja proteklih dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je proteklih sezona svaki put išao stepenicu po stepenicu - promocija u Premijer ligu, zatim osiguran opstanak, pa izborena Evropa i kao šlag na tortu osvojen Kup.

Sada se Rođeni nalaze na nekoj vrsti raskrsnice. Ukoliko želi da napreduje na piramidi uspjeha jasno je da su potrebna i veća finansijska ulaganja nego što je to bio slučaj do sada.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miki2
Dudić prelazi u Sarajevo.
7 17
user1582456981
Ako ode Dudic i Velez ispada sljedece sezonee garant, da Dudic hoce u Zeljkana preuzet... Kamo srece
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi