Održana Skupština FK Velež, šta slijedi za Rođene?

Uzbudljivo u mostarskom klubu, obratio se i Hasić

Održana Skupština FK Velež, šta slijedi za Rođene?

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
Večeras je održana Skupština FK Velež Mostar.

Predsjednik UO Senad Husnić ponudio je ostavku, ali ista nije prihvaćena.

Sjednici je prisustvovalo 35 delegata, dovoljno za potrebni kvorum, a jednoglasno je usvojen dnevni red.

Navedeno je da se očekuje značanije ulaganje samih članova Skupština, te se istima obratio i poseban gost, bivši predsjednik UO Šemsudin Hasić.

Ukupni prihodi za prošlu godinu iznosili su 4.099.932 KM, a rashodi 2.590.537 KM.

FK Velež je tako poslovao u plusu s 1.509.395 KM, a 15.06. zakazan je vanredna Skupština. U međuvremenu će se raditi i na izmjeni te dopuni Statuta kluba. 

Oglasi

“Imali smo puno posla ovih dana. Šest godina će uskoro da je ovaj Upravni odbor preuzeo rukovođenje Veleža, a o prethodnom periodu će govoriti moj kolega Hasić. Tražit ćemo i od vas večeras koliko nam možete pomoći da se ne ponovi neki raniji period. Zahvaljujem se svim članovima koji su bili prije nas, a koji su tu i sada. Svi su imali određeni doprinos u raznim aktivnostima. Ja bih se osvrnuo na period kada se desila famozna utakmica sa Borcem. Preuzeo sam dužnost tada kao prelazno rješenje, imali smo loše odnose sa Savezom, loše smo bodovno stajali, a desila se i ostavka šefa struke, dakle dosta problema u kratkom periodu“, kazao je Husnić.

Dodao je da je glavna aktivnost kluba trenutno prijedlog ugovora o hibridnoj travi, te da klub treba platiti 550.000 KM.

Kazao je da je cijeli stručni štab otišao u FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Učinili smo sve što smo mogli, ponudili im sve što su tražili, ali nismo ih mogli zadržati. To je dodatni problem. Veležu treba pomoći, ponudio sam mandat na raspolaganje, pomalo sam i umoran", dodao je Husnić.

Večeras će se održati i sjednica Upravnog odbora FK Velež, a govorit će se o mogućim nasljednicima Feđe Dudića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Raspad sistema.
9 21
StarMoVe
Treba bit oprezan mislim da imaju neke struje unutar Veleža koje baš i nisu dobre al polako sve na svoje doće. Trebaju se prije svega navijači malo priupitati kakve se to radikalne promjene dešavaju u klubu koji je izborio Evropu ove godine a trenerima se kao ne vodi tim u Evropskom takmičenju golemo i čudno. Treba to malo razgledat.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi