Meho Kodro glavni kandidat za klupu FK Velež

Bira se nasljednik Feđe Dudića

Meho Kodro glavni kandidat za klupu FK Velež · Saznajemo

Midhat Šljivak

Feđa Dudić napustio je klupu FK Velež i otišao je u FK Sarajevo, a rukovodstvo mostarskog kluba u potrazi je za njegovom zamjenom.

Mnogo je kandidata za mjesto na klupi Veleža, a kako saznaje SportSport.ba, veliko ime moglo bi sjesti na klupu mostarskih Rođenih. Glavni kandidat za trenersko mjesto je legendarni Meho Kodro.

Kodro je, prema informacijama, velika želja čelnika kluba i za sada glavni kandidat za klupu Veleža i ne bi bilo iznenađujuće da ubrzo postane novi trener mostarskog velikana.

Sigurno je da bi dolazak Kodre bio veliki potez sjajnog rukovodstva kluba, no treba istaći da je zadnju riječ ipak ima legenda Rođenih. Meho je klupska legenda i nema dileme da bi s posebnim emocijama vodio klub, a njegov dolazak je i velika želja navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Legendarni 55-godišnji trener je u prethodnim godinama radio u Švicarskoj. Vodio je Lousanne Ouchy i Servette, a ranije je radio u Sarajevu, Real Sociedadu i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Kao igrač Kodro je šest godina igrao za prvi tim Veleža i u 122 nastupa postigao je 45 golova.

Na kraju dodajmo da se putem menadžera čelnicima Veleža nakon što je i službeno Dudić napustio kormilo, nudi veliki broj trenera. Velež je zahvaljujući dobrom radu Uprave na čelu sa Senadom Husnićem, a prije njega Šemsudinom Hasićem, od kluba kojeg su svi zaobilazili postao jedan od najpoželjnijih regionalnih klubova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Meho lave gazio si Reala iz Madrida sada je red da gaziš ove male klubove iz naše lijepe BiH
12 9
Lafac
Najbolji trener koji BiH ima,ja mislim da bi on napravio od Veleža šampiona za dvije godine Max. Ja kao navijač Želje volio bih da je Kodro naša opcija ali nažalost nije
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi