Varaždin iskoristio greške Veleža i nanio mu težak poraz

Poraz Rođenih

Varaždin iskoristio greške Veleža i nanio mu težak poraz

Midhat Šljivak

FK Velež poražen je danas na Kupresu u pripremnom meču od ekipe Varaždina rezultatom 3:0.

Tim Amara Osima napravio je dosta grešaka u defanzivnoj igri i to je na kraju donijelo poraz u ovom duelu.

Velež je prvi prijetio u ovom meču. Već u drugoj minuti Haskić je uposlio Anđušića, a ovaj iz dobre pozicije ne postiže pogodak.

Uzvratio je potom Posavec na drugoj strani. Bogdanović sigurno brani, a zatim je uslijedio period nešto mirnije igre s obje strane.

Imala su oba tima po nekoliko pokušaja, ali Varaždin na odmor odlazi vodstvom. Posavec sjajnim pogotkom u 36. minuti dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Varaždin postiže i drugi gol. Perić koristi grešku odbrane Rođenih i lijepo pogađa s 15-ak metara za 2:0.

Potom Varaždin stvara još nekoliko sjajnih šansi. Imali su prečku, jedan na jedan situacije s golmanom Veleža, no Rođeni su u tim trenucima imali i dosta sreće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, u 69. minuti hrvatski tim dolazi do trećeg gola. Nakon dobre akcije Domjanić je sam kao duh u petercu i postiže gol za uvjerljivih i konačnih 3:0, iako je Velež do kraja imao nekoliko dobrih, no nepreciznih pokušaja.

Za Velež su od prve minute igrali: Bogdanović, Zeljković, Zvonić, Ćosić, Pavić, Radovac, Hasanović, Anđušić, Zajmović, Halilović, Haskić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
i mi smo sa varaždinom odigrali 0:3. daleko će te vi sa moržom dogurati.
7 3
Mostarac94
Jedan je Amar Osim! Forza Velež !
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi