Niko osim Pjanića nije vjerovao da će sredinom jula sjediti na ovom mjestu

Bh. veznjak dobio drugu šansu

Niko osim Pjanića nije vjerovao da će sredinom jula sjediti na ovom mjestu

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) je s ostatkom ekipe Barcelone otputovao na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine zadivio je Xavija Hernandeza radom i zalaganjem u prethodnom periodu i trener Barcelone mu je odlučio pružiti priliku da se dodatno dokaže u predstojećim prijateljskim utakmicama.

Pjanić je do prije nekoliko dana bio otpisan u katalonskom klubu. Konstantno se govorilo kako je višak i kako ga se klub želi riješiti. Međutim, radom i trudom je natjerao Xavija da mu pruži šansu, iako njegovo mjesto u timu još uvijek nije sigurno.

Ipak, za razliku od prethodnog perioda kada je njegov odlazak bio izvjestan, odluka o Pjaniću doći će nakon američke turneje i bh. veznjak će imati sasvim dovoljno vremena da pokaže da je igrač za Barcelonu.

Apsolutno niko nije ni slutio da će Pjanić s ostatkom ekipe danas biti u avionu za Sjedinjene Američke Države, a osmijeh na licu dovoljno pokazuje veliko zadovoljstvo i reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Raspored Barcelone u SAD-u:

19.7 - Inter Miami
23.7 - Real Madrid
26.7 - Juventus
30.7 - New York Red Bull

Treba istaći da je Xavi pred put u SAD otpisao petoricu fudbalera. To su golman Neto, zatim Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig i Martin Braithwaite.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni su ostali u Barceloni i morat će potražiti novu sredinu u narednom periodu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harise
Bravo Pjanic! Ponos naš!??⚜️??
7 0
Halland
Vjerovao sam,vjerujem i vjerovat cu...Miralem je najbolji veznjak Barcelone i jedan od 5 najboljih na svijetu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi