Dobre partije Nurkića i Muse, ali svejedno težak poraz od Estonije

Poraz bh. košarkaša

Dobre partije Nurkića i Muse, ali svejedno težak poraz od Estonije

Edmir Škorić

Bh. košarkaši su na turniru u Estoniji poraženi uvjerljivo od domaće selekcije sa 102:89.

Naša reprezentacija jučer je pobijedila Belgiju, ali dan kasnije doživjela je poraz u drugom pripremnom meču. Iako smo odigrali sjajno prvih 20 minuta, u nastavku su Estonci uspjeli sve da preokrenu i da na kraju trijumfuju.

Odlično su Zmajevi otvorili utakmicu, poveli su brzo 8:2, došli potom na dvocifrenu razliku, a imali su i maksimalnih 14 poena prednosti, s tim što su domaći košarkaši uspjeli da se 'saberu' i da smanje zaostatak na šest poena do odlaska na prvu dvominutnu pauzu.

Estonci su na početku druge četvrtine uspjeli i da izjednače (23:23), a na prvo vodstvo čekali su do uvodnih minuta drugog dijela, lada su poveli 50:49.

Počeli smo srljati, promašivati napade, dok su Estonci uhvatili pravi šuterski ritam, pa su brzo došli na dvocifrenu prednost, da bi krajem treće dionice imali i velikih 18 razlike. Tri četvrtine okončane su sa 20 poena prednosti za Estoniju (79:59).

U preostalih 10 minuta naš tim je probao da se vrati, ali bilo je jasno da će to biti maltene nemoguća misija, sa Nurkićem ili bez njega.

Bh. tim je 6:0 serijom otvorio zadnju četvrtinu. Iako smo uspjeli da uveliko istopimo prednost Estonaca, nije bilo dovoljno da preokrenemo i dođemo do nove pobjede.

Ponovo je najbolji u našim redovima bio Jusuf Nurkić sa 18 poena i devet skokova, s tim da nije igrao zadnju četvrtinu. Džanan Musa je poenterski bio najbolj jer je ubacio 21 poen, a imao je šest skokova i četiri asistencije, dok je Lazić ubacio 12, Roberson 11, a Gegić i Vrabac po 10 poena. Kod Estonaca daleko najbolji Kotsar sa 21 poenom.

U sklopu kvalifikacija za SP, Zmajevi će gostovati Crnoj Gori 24. avgusta, a tri dana kasnije ugostiti Francusku.

To će ujedno biti posljednji mečevi našeg nacionalnog tima pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 18. septembra.

Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Njemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije.

Top Komentari

user1627322078
Ubijte se debili!
1 17
user1650229672
Nema veze sto je i poraz samo nek se igra i prezentuje Republika Bosna i Hercegovina ❤️
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi