Ko je novi fudbaler Sarajeva: Majstor za prekide sa vrlo dobrom statistikom

Ima karijeru za pohvalu

Ko je novi fudbaler Sarajeva: Majstor za prekide sa vrlo dobrom statistikom

H. Zilić

Veznjak Mirza Mustafić (24) novi je fudbaler FK Sarajevo.

Mustafić stiže na Koševo sa zanimljivom karijerom.

Riječ je o fudbaleru koji je 2012. godine sve oduševio u omladinskim kategorijama Metza, a odmah je reagovala Borussija Monchengledbach koja je potpisala ugovor 2013. godine.

Tada 16-godišnji Mustafić pokazao je da će biti odlično pojačanje i u kadetskoj Bundesligi u prvoj sezoni odigrao je 16 utakmica uz tri gola.

Nakon toga prešao je u juniorski tim Borussije za koji je skupio 38 nastupa, postigao šest golova i u pomenutoj sezoni bio je najbolji fudbaler juniorskog tima Monchengladbacha.

Naredni korak je bio seniorski nivo, gdje je za drugi tim Borussije, a zatim i Elversberg u Regionalnoj ligi odigrao ukupno 70 utakmica.

Oglasi

Ipak, sezona za pamćenje bila je prošla. Mustafić je u dresu Fola Esch bio među najkorisnijim fudbalerima u prvenstvu Luksemburga, a na 25 prvenstvenih mečeva postigao je dest golova i dodao 12 asistencija. Sa Folom je igrao i evropske utakmice.

Mustafić je majstor za prekide. Siguran je izvođač penala, a na videu se mogu vidjeti i neki fenomenalni golovi iz slobodnjaka.

Polivalentan je fudbaler na sredini terena, dakle treneri ga mogu koristiti i u ofanzivnom, ali i defanzivnom dijelu igre.

Krasi ga vrlo dobro ubacivanje iz drugog plana, a upravo je na takav način najčešće postizao golove iz igre.

Pomenuti fudbaler je dva mjeseca bez kluba, obzirom da je 1. jula napustio Folu, a vidjet ćemo u nastavku sezone kako će se snaći na bh. terenima u dresu Bordo tima.

Bio je i omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine za U19 i U17 selekciju naše države skupio je ukupno 14 nastupa.

"Uvijek sa posebnim motivom igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", govorio je Mustafić ranije u svojim izjavama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije igranja za bh. reprezentaciju, bio je član i U17 reprezentacije Luksemburga.

Interesantno imao je sličan početak kao Miralem Pjanić u kadetskoj reprezentaciji Luskemburga i francuskom Metzu, ali njegova karijera nije otišla putem koji su mnogi očekivali, možda baš na našim terenima pokaže svoj potpuni kvalitet.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Mirvicu, treba nam SD i trener, Mirvicu.
4 17
veliki73
Feđa odlazi, povedi lisicu Hadzica, najmrzi pitar ikad koji je krocio na Koševo
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi