Hoće li biti kazni za igrače Sarajeva? Dudić: Glava je vruća...

Press konferencija u Mostaru

Hoće li biti kazni za igrače Sarajeva? Dudić: Glava je vruća...

E. Škorić

Sarajevo je s 4:1 poraženo u Mostaru od ekipe Zrinjskog u derbiju devetog kola Premijer lige.

Aktuelni prvak BiH je gostima iz Sarajeva očitao nogometnu lekciju i potpuno zasluženo slavio visoku pobjedu.

Ovo je bio treći poraz Sarajeva, ali Bordo tim ostaje na drugom mjestu sa 14 bodova. Izabranici Feđe Dudića odigrali su svih devet mečeva, Zrinjski ima čak pet utakmica manje i zato je "tek" 10. na tabeli sa šest bodova.

Kada se sve utakmice kompletiraju, nema sumnje da će Zrinjski da se vrati tamo gdje mu je mjesto, a to je sami vrh bh. Premijer lige.

I trener Sarajeva Feđa Dudić uputio je iskrene čestitke Zrinjskom i smatra da je pobjeda Plemića "čista kao suza".

"Čestitam Zrinjskom na zasluženoj poobjedi. Pobijedila je bolja ekipa u svemu. Mi smo poveli, mislili smo da nas rezultat može nositi, ali od početka utakmice nismo bili pravi. Ovako ne možeš izaći i boriti se za ovaj klub, moraš imati veću odgovornost. Vidjelo se kroz cijelu utakmicu da je Zrinjski bolja ekipa, da dominira i da zna šta hoće. Taj treći gol je prelomio utakmicu", rekao je Dudić.

"Sigurno da nas je poremetila i ta povreda Muse, nismo imali način da adekvatno odgovorimo. Još profesionalac da uđe i da po kiši igra u gumenim kopačkama. Sve je to neozbiljno, ali otom potom, još jednom čestitam Zrinjskom".

On je također kazao da je njegov tim izgubio od Tuzla Cityja i uvjerljivije, ali je ipak večerašnja utakmica bila najlošija u sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li uslijediti neka vrsta kazne za ekipu nakon novog teškog poraza?

"Ne bih sada o tome razgovarao, glava je vruća, vidjet ćemo šta ćemo dalje", kratko je odgovorio Dudić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vuckobih
Losa utakmica Sarajeva i to je jedino u svemu ovom tacno i istinito, e sad pitanje vezano za penal u mojim ocima to nije bio penal mozda sam i previse subjektivan. Na kraju cestitke Zrinjskom na ipak zasluzenoj pobjedi.
12 0
BH_Drina
Hoće li biti žalbi na suđenje, penal? Oglasite se haloo? Hoćete da nastavite da ovako sude? Kad ti iz*ebu koncepciju da si Messi ne možeš pobijediti!!!
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi