Dva nova lica na treningu FK Sarajevo

Poznata imena

Dva nova lica na treningu FK Sarajevo · Saznajemo

Admin Čaušević

Brojne povrede su glavni razlog zašto FK Sarajevo kuburi sa igračkim rosterom.

Brojne povrede su glavni razlog zašto FK Sarajevo kuburi sa igračkim rosterom.

Svaka utakmica u posljednje vrijeme Bordo timu bi donosila povredu nekog od startera, a posljednji na listi povrijeđenih je Musa Muhamed.

Prijelazni rok u BiH je završen, ali je klubovima otvorena mogućnost da dovode igrače koji su dobili slobodne papire prije 13. augusta.

Upravo to će iskoristiti Sarajevo koja će u svoje redove prema svemu sudeći angažovati dva zvučna imena ljubiteljima bh. fudbala.

Naime, kako SportSport.ba saznaje na današnjem treningu u Trening kampu bili su defanzivci Avdija Vršajević i Dejan Uzelac.

Oglasi

Obojica su odradili odradili prvi trening sa Bordo tima, pa ostaje da se vidi da li su zadovoljili i ukuse stručnog šta poslije čega bi se treba očekivati i potpis.

Iskusni Vršajević je u svojoj karijeri između ostalih igrao za Čelik, Željezničar, Kladno, Spartu iz Praga, Tatran Presov, Hajduk, Osmanlispor, te Umraniyespor.

Pouzdani desni bek bio je i član generacije reprezentacije koje je igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a posljednjih sedmica je trenirao invididualno nakon što se vratio iz Turske.

S druge strane, Uzelac je odlično poznat ljubiteljima bh. fudbala pošto je igrao za niz premijerligaša poput Željezničara, Olimpika, Slobode i Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji angažman ovaj 28-godišnjak je imao u Srbiji gdje je proljetos nastupao za Kolubaru, a od ovog ljeta je slobodan igrač.

Sa čak 17 primljenih golova odbrana Bordo tima je među slabijim u Premijer ligi pa i ne čudi zašto će dodatni igrači biti angažovani u tom dijelu ekipe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Kga briga za ova klubcic koji gleda Velikom Zelji u ledja. Predvodi ih telecoglavi sindro Dudic Fered obican medjed
9 16
Lavillenie
Podmladjuju se u Lavoru nema sta
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi