Što nije mogao u drugim klubovima, Pjanić je odmah uradio u Sharjahu

Realizovao iznenađujući transfer

Što nije mogao u drugim klubovima, Pjanić je odmah uradio u Sharjahu

Admin Čaušević

Miralem Pjanić tvrdi da su kontakti između njega i Sharjaha postojali već duže vrijeme.

Pjanić je u novu sezonu ušao sa jasnim ciljem - da ostane u Barceloni i postane redovan u ekipi Xavija Hernandeza. Ipak, to se na kraju nije desilo.

Kada je vidio da će imati slabu minutažu ili skoro neće nikad igrati, Pjanić se odlučio za promjen sredine i to nakon što je istekao prijelazni rok u Ligama petice.

Ovaj 32-godišnjak je odlučio da karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tačnije u ekipi Sharjaha s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Pjanić je u srijedu obavio ljekarske preglede, zatim potpisao ugovora, a u prvom obraćanju je poručio da mu je cilj osvajati trofeje te da će davati maksimum.

Po dolasku u novi klub Pjanić je uradio ono što nije mogao niti u jednom od prethohodnih klubova, tj. zadužio je broj 10.

Oglasi

U Romi, Juventusu i Barceloni čuveni broj su nosili drugi igrači poput Francesca Tottija, Paula Dybale i Lionela Messija pa se Pjanić morao odlučivati za neke druge opcije.

Image

Ipak, sada je konačno dobio priliku i da igra sa "desetkom" na leđima i u klupskom fudbalu nako što to već dugi niz godina radi u reprezentaciji BiH.

Prvi trening sa novom ekipom Pjanić je odradio odmah poslije potpisa ugovora i novi saigrači su ga dočekali da dosta oduševljenja te mu poželjeli sreću.

Narednu utakmicu Sharjah igar u petak na domaćem terenu protiv Banija Yasa, a ostaje da se vidi da li će rumunski trener Cosmin Olaroiu dati šansu popularnom Miretu.

Inače, bh. veznjak neće biti jedini stranac u Sharjahu pošto je od ranije tu Pablo Alcacer, poznato napadačko ime iz La Lige.

Top Komentari

Mackintosh
U dresu Barce 0 golova i 0 asistencija. Propalica, jedan od najvecih promasaja u historiji Barce
1 6
axel42
Ma koga to sad interesuje? Vidi ti samo ime kluba, čuj neki Sharjahu! Nikad čuo!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi