Pjanić u prvoj izjavi u UAE dao obećanje navijačima

Bh. veznjak

Pjanić u prvoj izjavi u UAE dao obećanje navijačima

E. Ganibegović

Miralem Pjanić odlučio se za iznenađujući transfer.

Nakon što mu Xavi nije davao uopšte priliku na startu sezone u španskoj Primeri, naš veznjak se odlučio na zaista zanimljiv transfer.

Kako je transfer rok u mnogim evropskim ligama zatvoren, bh. veznjak preselio se u Ujedinjene Arapske Emirate gdje će nositi dres tamošnjeg prvoligaša Sharjaha.

Po dolasku u ovu arapsku zemlju objavljena je i prva Pjanićeva izjava u kojoj je navijačima dao vrijedno obećanje.

"Sretan sam što sam ponovo u UAE. Kontakti sa Sharjahom nisu od danas. Volio bih da osvajam trofeje, obećavam navijačima da ću dati sve od sebe", poručio je Miralem Pjanić.

Inače, Pjanić je prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate "halalio" veliki novac Barceloni.

Naime, Pjanić se odrekao punog iznosa plate koju je trebao da zaradi u preostale dvije godine ugovora s Barcom, te je pristao na raskid ugovora bez ikakve naknade i kao slobodan igrač ide u UAE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je tako uštedila čak skoro 13 miliona eura koliko je Pjanić trebao da zaradi do kraja ugovora. Pjanić je tako oduševio sve i zaista kao pravi gospodin je otišao iz Barcelone.

Uradio je upravo suprotno od Martina Braithwaitea koji je mjesecima odbijao odlazak, te je otišao tek kada je dobio odštetu za raskid ugovora.

Top Komentari

Jupp
Njegova odluka, ali je mnooogoo glup decko. 1. Pristao na smanjenje plate u zamjenu za minutazu 2. Odrekao se komplet plate u iznosu od 13m eura 3. Isponizavali su ga ko niko do sada, ako ima imali Bosanskog inata u sebi, ne bi smio otici!! Napio bi im se krvi, da ne odigram minute ako treba, upravo zbog takvog odnosa prema njemu, ali bi im uzeo svaki dinar. Ovo je dokaz da je decko glup ko drvo, a Barceloni zelim da ni za 3 decenije ne osvoje ni jedan trofej!!!
5 2
atomskimrav
Sta frajer sam sebi ucini. Od karijere kakvu bi mnogi pozeljeli, on napusta mjesto standardnog igraca u Juventusu i prelazi u tad Barcelonu u velikom padu. I naravno i sam dozivljava pad. I jos im lik oprosti 13 milki eura, da bi danas sutra mogli dovesti nekoga na njegovo mjesto. Naivno moj Pjanke.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi