Tanka je linije između podviga i razočarenja: Nezapamćena tuga na Kosovu

Igrani mečevi Konferencijske lige

Tanka je linije između podviga i razočarenja: Nezapamćena tuga na Kosovu

Admin Čaušević

Drugi dio programa mečeva 4. kola Konferencijske lige donio je jedno veliko iznenađenje.

Ogromno razočarenje i velika tuga večeras će vladati na Kosovu pošto je prvak te države, Ballkani bio na 20-ak minuta od nove velike senzacije.

Ballkani je prije sedam dana u gostima pobijedio Sivasspor, a večeras je na stadionu Fadil Vokkri imao prednost poslije prvog dijela.

Za radost oko 10.000 domaćih navijača u 36. minuti pogodio je Thaqi i tada se ozbiljnom razmišljalo o evropskom proljeću za Ballkani. Gol za nestvarno slavlje pogledajte ovdje.

Ipak, šok je uslijedio u posljednjih 20 minuta kada su Turci postigli dva gola i to preko Arslana i Angielskog za konačnih 1:2.

Dva kola prije kraja Sivasspor i Cluj imaju po sedam bodova, a Slavia Prag i Ballkani su na po četiri boda pa prvaku Kosova trebaju dva čuda protiv Slavije i Cluja.

Za iznenađenje večeri se pobrinula ekipa Slovačkog koja je ugostima pobijedila Nicu i o poslije preokreta. Gol za pobjedu u 87. minuti postigao je Reinberg.

Veliko poniženje doživjela je ekipa FCSB, odnosno nekadašnja Steaua, ubjedljivim porazom od Silkborga sa 0:5. U istoj grupi West Ham je pobijedio Anderlecht sa2:1 te Čekićari idu u nokaut fazu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Žaligiris je sa 2:1 pobijedio Pyunik te dao sebi nadu da može do nokaut faze, dok su gostujuće pobjede ostvarili Molde nad Shamrockom sa 0:2 te Dnipro nad Vaduzom sa 0:1.

Hapoel Beer Sheva i Lech su odigrali 1:1 što znači da je maksimalni Villarreal osigurao prvo mjesto, dok će se poljski i izraelski predstavnik boriti za drugu poziciju zajedno sa Austrijom iz Beča.

Top Komentari

SarajFK
@DadiG jesu li ovi iz tvog mjesta?
1 4
FahroKonjHodzic
njeki seoski ballkani je space shuttle za ovu nasu bh-kukuruz ligu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi