Je li Borac izjednačio iz ofsajda protiv Posušja?
Foto - Screenshot

Sumnjiva situacija kod prvog gola domaćeg tima

Je li Borac izjednačio iz ofsajda protiv Posušja?

M. Šljivak

Borac je nevjerojatnim preokretom svladao Posušje rezultatom 2:1 u susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje je povelo 1:0 golom Gabrijela Bobana u 90. minuti, ali je Borac u sudijskoj nadoknadi postigao dva pogotka i pobijedio.

Prvi pogodak za Borac postigao je Piščević u trećoj minuti nadoknade vremena. U trenutku slanja lopte, prema dostupnim fotografijama čini se da je igrač Borca bio najbliži golu Posušja, ali ipak treba reći da je situacija zahtjevna te zbog ovakvih i sličnih detalja treba što prije uvesti VAR na susrete u domaćem prvenstvu. Pomoćni sudac Radislav Kačavenda iz Gradiške nije se oglasio, a zastavica je ostala spuštena. 

Pogledajte fotografiju pa sami procijenite je li u ovoj situaciji kod izjednačujućeg gola Borca bilo ofsajda.

U posljednjim sekundama susreta dosuđen je sumnjiv jedanaesterac za Borac. Miloš Gigović na asistenciju Kačavenda nakon što je Enver Kulašin pao u šesnaestercu je pokazao na bijelu tačku.

Goran Zakarić poslao je loptu u mrežu za 2:1 i pobjedu Borca u ovoj prilično zanimljivoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je sa ova tri boda prestigao Željezničar na trećem mjestu na tabeli i ima 23 boda, dok je Posušje na osmoj poziciji sa 15 bodova.

U predstojećem 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Banjalučani ugošćuju ekipu Igmana, dok Posušje u Mokrom Docu dočekuje FK Sarajevo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Sve čisto. Čestitke. Borac apsolutno konkurentan za vrh, od dolaska Marinovića to je druga ekipa
2 10
Cataluna
Situacija cista,nije ofsajd. Dajte jos koju po vama spornu situaciju da se da realan komentar
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi